“IDEEA UNUI PACT PENTRU SĂNĂTATE, ABSOLUT RAȚIONALĂ”

Distribuie pe:

Candidatul PSD la Camera Deputaților, prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie,a declarat, la Târgu-Mureș, că ideea existenței unui Pact pentru Sănătate sau unui parteneriat pentru sănătate, la nivel transpartinic, este una “absolut rațională”. Deoarece viitorul Parlament trebuie să rezolve această problemă.

“Există foarte multe discuții pe marginea sistemului de sănătate și nu reușim să facem, de foarte mulți ani, o reformă reală. Am văzut, în ultimele zile, voci publice, foarte cunoscute, care pledează pentru o reformă în sănătate, dar o reformă unilaterală, doar a unui partid politic. Și mă întreb dacă aceste voci sesizează conflictul evident între performanțele celor care reușesc, în momentul de față, sau nu reușesc să gestioneze problema de sănătate publică, pe de o parte, și ideea că aceleași persoane vor face reforma sistemului de sănătate din România. Lucrul acesta, pentru mine, este imposibil. Ideea acestui Pact pentru Sănătate sau unui parteneriat pentru sănătate este absolut rațională, pentru că viitorul Parlament, indiferent de proporția în care partidele politice vor ocupa fotoliile parlamentare, trebuie să rezolve această problemă, pacienții din România nu au culoare politică (...) Sistemul de sănătate trebuie să le ofere un răspuns imediat, pentru că oamenii sunt disperați în momentul de față”, a declarat Alexandru Rafila.

El consideră că este nevoie de o conlucrare între partidele politice din România pentru ges-tiunea imediată a pandemiei și re-gândirea sistemului de sănătate.

“Dacă vrem să abordăm cele două zone, cea de gestiune imediată a pandemiei și cea legată de o reformă și regândire a sistemului de sănătate, (...) cred că programul de guvernare al PSD răspunde acestor deziderate. Cu siguranță, dacă elemente din programul de sănătate al PSD se vor regăsi și în programele altor partide politice, nu e niciun fel de problemă, important este ca împreună să rezolvăm aceste probleme de sănătate. Iar reforma sistemului de sănătate este o problemă a României, nu este o problemă a unui partid politic”, a susținut Alexandru Rafila.

Lasă un comentariu