PENTRU PREVENIREA ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19, VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ

Distribuie pe:

Pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, sub autoritatea Instituției Prefectului, au avut loc acțiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun. S-a urmărit prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

La activitățile desfășurate duminică, 12 iulie, au participat 262 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, aflăm de la subcomisar POP Andreea, purtător de cuvânt la IPJ Mureș. Domnia sa adăuga și că, la nivelul județului Mureș, au fost executate 27 de acțiuni punctuale și au fost verificate peste 170 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost legitimate peste 730 de persoane și verificate peste 160 de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 33.100 de lei, astfel: 38 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 15.500 de lei; 16 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 7.600 de lei; 1 sancțiune aplicată pentru fapte de natura economică în context Covid-19, în valoare de 10.000 de lei.

TELVERDE - 0800.800.165

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus", sublinia purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Andreea POP.

Pentru conștientizarea tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, și în continuare sunt programate activități similare.

Nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 pot fi sesizate, apelând TELVERDE - 0800.800.165.

 

Lasă un comentariu