SEPSI A FĂCUT INSTRUCȚIE CU POLI IAȘI ȘI-N COPOU

Distribuie pe:

OSK Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat în finala Cupei României după ce s-a impus și-n returul semifinalei Cupei României, în deplasarea de la Poli Iași, scor 3-0. În tur, covăsnenii câștigaseră cu 5-1. În finala Cupei României, Sepsi va înfrunta pe FCSB, pe 22 iulie, la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană”.

 

S-AU TRAS LA SORȚI SFERTURILE LIGII CAMPIONILOR

Într-o tragere la sorți specială, totul din cauza pandemiei de coronavirus, oficialii UEFA au stabilit meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Sezonul din Liga Campionilor se va relua, pe 7 și 8 august, cu partidele care au mai rămas de jucat din optimile de finală, Juventus-Lyon (0-1), Manchester City - Real Madrid (2-1), Bayern München - Chelsea (3-0) și Barcelona-Napoli (1-1). Toate cele patru echipe (Juventus, Manchester City, Bayern, FC Barcelona) își vor disputa meciurile pe propriul teren, apoi, echipele calificate se vor muta la Lisabona. Liga Campionilor a fost întreruptă pe 11 martie din cauza pandemiei de COVID-19. Până la urmă, s-a decis ca sferturile de finală (12-15 august), semifinalele (18-19 august) și finala (23 august) să se dispute în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, la Lisabona, pe stadioanele Estadio do Sport Lisboa (gazda finalei) și Estadio Jose Alvalade. Meciurile din sferturile de finală: Manchester City/Real Madrid - Olympique Lyon/Juventus (Sfert 1), Leipzig - Atletico Madrid (Sfert 2), Napoli/FC Barcelona - Bayern München/Chelsea (Sfert 3), Atalanta - PSG (Sfert 4). Meciurile din semifinale: Sfert 1 - Sfert 3, Sfert 2 - Sfert 4. Delegații cluburilor, printre care Pavel Nedved și Giorgio Chiellini, de la Juventus, Emilio Butragueño, de la Real Madrid, sau Diego Simeone și Koke, de la Atletico Madrid, n-au fost prezenți în sală, pentru a respecta regulile de distanțare socială, și au participat la tragerea la sorți prin intermediul unei video conferințe.

 

WTA A ADĂUGAT DOUĂ TURNEE ÎN CALENDARUL PE 2020

WTA a adăugat două turnee de categoria WTA International în calendarul provizoriu pe 2020, care include 21 de competiții. Circuitul se va relua în 3 august, cu turneul de la Palermo. Au fost introduse în calendar turneele Praga Open și un turneu la Lexington, care vor începe la 10 august. Calendarul depinde de mai mulți factori, inclusiv posibilitatea ca sportivii să joace în siguranță, în conformitate cu recomandările medicilor. Tot joi, WTA a anunțat că extinde de la 52 de săptămâni la un interval mult mai mare baza de calcul a clasamentului mondial, urmând acum modelul “Better of 2019 and 2020”, ca urmare a pauzei cauzate de pandemia de coronavirus. Clasamentul WTA este înghețat din luna martie, din cauza pandemiei. Simona Halep ocupă locul doi în ierarhia mondială.

 

CSM BUCUREȘTI ȚINTEȘTE CALIFICAREA ÎN SFERTURILE LIGII CAMPIONILOR

Cristina Neagu prevede o nouă ediție echilibrată a Ligii Campionilor la handbal feminin, chiar dacă formatul competiției s-a modificat. Obiectivul lui CSM București este accederea în sferturile de finală. Din cauza pandemiei de coronavirus, EHF a decis să schimbe, cel puțin pentru moment, formatul Ligii Campionilor, atât la feminin, cât și la masculin. În cazul handbalului feminin, cele 16 echipe au fost împărțite în două grupe de opt și nu în patru grupe de patru formații, așa cum s-a jucat sezoanele trecute. Din cele două grupe principale, primele două clasate se vor califica direct în sferturile de finală, iar locurile 3-6 vor juca în play-off. Cele opt echipe calificate în play-off vor juca în sistem eliminatoriu, iar patru dintre ele vor accede în sferturile de finală. După jucarea sferturilor de finală, cele patru formații vor merge în Final Four. CSM București a fost repartizată în Grupa A, cu Metz Handball (Franța), Rostov-Don (Rusia), Vipers Kristiansand (Norvegia), Team Esbjerg (Danemarca), FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), BBM Biethigheim (Germania), Krim Mercator (Slovenia).Cristina Neagu este de părere că fiecare echipă are șansa sa în Grupa A, chiar dacă Krim Merkator Ljublijana pare formația cu șansele cele mai mici. Istoria le obligă pe slovene să se ridice la nivelul competiției. Obiectivul celor de la CSM București este accederea directă în sferturile de finală, adică clasarea în primele două locuri ale Grupei A. “E o grupă foarte grea, din punctul meu de vedere. Practic nu e niciun outsider, să spunem, chiar dacă Krim e cumva echipa mai slabă din grupă, e totuși o echipă de tradiție. Formatul din acest an e și el diferit, avem foarte multe meciuri grele, vom începe și campionatul, vom juca din 3 în 3 zile, o să fie un program infernal”, a declarat Neagu, astăzi, după antrenamentul susținut pe Arena Națională. Astfel, CSM București se reîntâlnește cu rusoaicele de la Rostov-Don, cele care anul trecut au învins fosta campioane a României, în returul Grupei Principale, scor 23-22, asta după ce au condus și la opt goluri distanță. “(Aveți de luat o revanță cu Rostov?) Nu știu neapărat dacă e o revanșă, noi avem nevoie să facem foarte multe puncte și să încercăm să terminăm în primele două echipe, ca să ne calificăm direct în sferturi, însă cred că va fi foarte greu”, a completat cea mai bună handbalistă a planetei.

 

 

Lasă un comentariu