ȘI LA TÂRGU-MUREȘ, COPII PREGĂTIȚI PENTRU MESERIILE VIITORULUI

Distribuie pe:

În secolul 21 tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viețile noastre. Domeniul IT-ului este în plină expansiune la nivel global, meseriile care folosesc programare sunt deja printre cele mai bine plătite, iar cererea pentru specialiști în acest domeniu este în continuă creștere. Copiii de astăzi sunt expuși tehnologiei de la vârste fragede, iar Logiscool își propune să îi pregătească pentru orice posibilitate, pentru un viitor care se schimbă rapid și în care competențele digitale sunt esențiale.

Logiscool, școala internațională care deschide calea către programare

Logiscool este o Școală Internațională de Programare și Robotică pentru elevi cu vârstele între 7 și 17 ani, prezentă și la Târgu-Mureș din iunie 2019. Înființată în anul 2014, în Budapesta, Logiscool și-a dezvoltat o rețea de peste 100 de școli, în 15 țări din Europa, America și Asia. În România, în cele 36 de școli, mai mult de 10.000 de elevi au avut ocazia să-i parcurgă cursurile și să învețe programare, să codeze singuri jocuri și aplicații pe calculator sau să programeze roboți într-un mod inedit și plăcut.

Ce este diferit la cursurile Logiscool?

Elevii școlii învață programare pe platforma proprie a școlii Scoolcode, folosind curricula proprie adaptată vârstei lor, într-o atmosferă cool, care să îi inspire și motiveze. De asemenea, își dezvoltă gândirea structurată, creativitatea și abilități de lucru în echipă. În viziunea școlii, învățarea unui limbaj de programare nu este cu nimic diferită față de învățarea unei limbi străine, accesibilă unui copil din primii ani de școală. Tehnica de învățare este prin jocuri, iar cursurile sunt create astfel încât să se adapteze atât vârstei, cât și nivelului de cunoștințe. Curriculumul este dezvoltat de o echipă internațională de specialiști și se parcurge pe mai multe module interconectate, iar cursurile se desfășoară în sesiuni săptămânale de 90 de minute.

Înscrieri pentru lecții demonstrative gratuite și grupe noi la Logiscool Târgu-Mureș

În această perioadă, Logiscool Târgu-Mureș face înscrieri pentru elevii care vor să ni se alăture la grupele noi formate din februarie. Copiii și adolescenții pasionați de tehnologie pot urma cursuri de programare, cursuri de robotică - Lego, cursuri de introducere în IT și cursuri de producție și editare video. Cursurile se desfășoară în limba română și maghiară. Înainte de începerea cursurilor, Logiscool invită copiii și părinții să participe gratuit la o lecție demonstrativă, unde copiii au ocazia să experimenteze programarea unui joc pe platforma educațională Scoolcode a școlii Logiscool, iar părinții pot afla mai multe despre programare și despre metodele interactive folosite.

Înscrierile pentru cursuri sau lecțiile demonstrative se fac direct pe site-ul școlii: https://www.logiscool.com/ro/school/mures

Viitorul este al creatorilor de tehnologie

“Trăim astăzi într-o lume în care totul tranzitează spre tehnologie și ultra-tehnologie. Viitorul este al celor care înțeleg schimbările și se pregătesc pentru ceea ce va urma, iar noi avem obligația să ne pregătim copiii pentru viitor. Ei își petrec deja foarte mult timp în fața laptopului, telefonului sau tabletei, însă de cele mai multe ori sunt doar niște utilizatori pasivi. Scopul nostru, la Logiscool, este de a-i transforma în creatori activi de tehnologie. Participând la cursurile noastre, elevii învață nu doar să joace jocurile preferate, ci și să le programeze. Astfel “statul la calculator” devine util, iar ei își pot dezvolta atât gândirea logică, algoritmică, cât și creativitatea. Cu siguranță, viitorul este al creatorilor de tehnologie”, spunea Mihaela Kardos, Coordonator Logiscool Târgu-Mureș.

 

Lasă un comentariu