NOU MEDICAMENT PENTRU REDUCEREA INFLAMAŢIEI LA PERSOANELE CU AVC

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universităţile Manchester şi Salford Royal NHS Foundation Trust, citaţi de descopera.ro, au creat un nou medicament, numit Kineret, care poate salva nenumărate vieţi, reducând inflamaţia la pacienţii care au suferit un accident vascular cerebral (AVC).

„Noul medicament, sub formă de substanţă injectabilă (subcutanat), tratează, de fapt, artrita reumatoidă şi s-a dovedit a nu avea efecte adverse.

Kineret blochează acţiunea proteinei IL-1, care este eliberată în organism ca urmare a inflamaţiei cauzate de un accident vascular cerebral. Deocamdată, nu cunoaştem cu precizie ce impact va avea reducerea inflamaţiei asupra pacienţilor. Totuşi, având în vedere că accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai întâlnite probleme la adulţi, un nou medicament care să reducă efectele negative şi, deci, să crească şansele unei recuperări optime este esenţial în evitarea altor probleme de sănătate care pot apărea pe viitor.

Deşi accidentele vasculare cerebrale afectează diferiţi oameni în diferite moduri, pentru mulţi există un efect devastator pe termen lung - inflamaţia excesivă, care poate fi extrem de dăunătoare şi poate indica o urmare mai gravă la aceşti pacienţi.

Am demonstrat că injecţiile cu Kineret, începute nu mai târziu de şase ore de la producerea accidentului vascular cerebral, reduc nivelurile de inflamaţie la pacienţi.

Studiul a fost efectuat pe doar 80 de pacienţi, dar în cursul acestui an vom extinde cercetarea la nivel naţional, pe 1.000 de pacienţi", afirmă oamenii de ştiinţă britanici.

Lasă un comentariu