POŞTAŞII AU REVENIT LA MUNCĂ!

Distribuie pe:

După greva declanşată joi, 27 octombrie 2016, angajaţii Poştei Române şi-au reluat de marţi (1 noiembrie 2016) activitatea normală, ei obţinând câteva beneficii salariale, începând cu 1 ianuarie 2017, pe care le-au acceptat.

Potrivit înţelegerii dintre conducerea Poştei Române şi reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, poştaşii vor beneficia, începând cu 1 ianuarie 2017, de o creştere salarială de 80 de lei brut pe angajat şi tichete de masă în valoare de 11,50 lei pe zi lucrătoare (mai mari cu 2,5 lei decât în prezent).

„Această schemă de majorare a urmărit principiile echităţii sociale, vizând angajaţii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului şi va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă.

Poşta Română îşi cere scuze tuturor clienţilor şi partenerilor pentru situaţia creatăşi îi asigură că operatorul naţional de servicii poştale îşi va respecta toate obligaţiile impuse prin lege şi asumate în relaţia cu clienţii", anunţă compania Poşta Română, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, Poşta Română deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Lasă un comentariu