La Sângeorgiu de Pădure SĂRBĂTOAREA UNIRII

Distribuie pe:

Consecvent în a respecta programările de comemorare a marilor evenimente din istoria românilor, Despărțământul „Teodor Muică" a organizat, duminică, 24 ianuarie, manifestarea „157 DE ANI DE LA UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE", prin care comunitatea românească din oraș a avut posibilitatea să-și manifeste sentimentele de mândrie și trăire patriotică. Fiind în reparație capitală, manifestarea nu a putut fi găzduită de Casa de Cultură, de aceea ea s-a desfășurat în sala mare a pensiunii aflate în centrul orașului, pusă la dispoziție prin bunăvoința patronilor. Frumos împodobită cu însemnele naționale, pensiunea a găzduit, pe lângă localnici, și oaspeți veniți de la Sighișoara și Târnăveni, pentru a fi părtași și participanți la eveniment. Este vorba de o delegație a despărțământului „Gheorghe Oprean", de grupul vocal „Străjerii ", cu cunoscutul solist Marcel Avram, de apreciatul interpret sighișorean Nicu Poșta, cu colaboratoarele sale, Ana Lucreția Coman și Țili Lenuța Anca, precum și de Răzvan Marcel Matcie. O prezență obișnuită la manifestări de acest gen, cu tricolorul confecționat cu propriile mâini de domnia sa, a fost doamna Ana Munteanu Drăghici.

Gazdă ospitalieră, apreciată președintă de despărțământ, organizatoare de acțiuni de mare anvergură, profesoara Emilia Feier a fost cea care a dat startul acțiunii. Mai întâi i-a prezentat pe invitați, apoi, după intonarea Imnului național și a Imnului „Astrei", oferă rolul de moderator interpretului Nicu Poșta, sub bagheta căruia s-au derulat momentele pregătite. S-a început cu o rememorare a evenimentelor de acum mai bine de 157 de ani și a semnificației lor, prin expunerea realizată de profesorul de istorie Ionel Covrig, foarte atent și cu interes primită de auditoriu, continuată de evoluțiile formațiilor și interpreților. Au încântat cu mesajul și interpretarea lor ansamblul vocal „Străjerii", frumoasele melodii cântate de solistul Marcel Avram, colajul de poezie eminesciană susținut de medicul Eleș Mariana, a fost primit cu entuziasm mesajul de unitate și patriotism al d-nei Ana Munteanu Drăghici, a strălucit prin calitățile interpretative și diversitatea repertoriului solistul Nicu Poșta.

Partea finală a revenit gazdelor, grupul vocal „La fântâna dorului", coordonat de președinta despărțământului Emilia Feier, având în repertoriu melodii foarte îndrăgite, cu mesaje conforme momentului și o interpretare impresionantă. Felicitări organizatorilor. 

Lasă un comentariu