Petrece timp cu copilul tău!

Distribuie pe:

Azi, 25 noiembrie, începe Campania Internaţională „16 zile de luptă împotriva violenţei", având ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra formelor de manifestare a acestui veritabil flagel ce ameninţă să cuprindă toate nivelurile societăţii, cu urmări dramatice şi, din păcate, tot mai necontrolabile.

În acest an, mesajul campaniei este „PETRECE TIMP CU COPILUL TĂU!", iar simbolul sub care aceasta se desfăşoară este nasturele. „Aşa cum nasturii ţin lucrurile împreună, aşa fiecare dintre noi poate fi nasture pentru cei din jurul său. Ar fi oportun ca toţi cei care se alătură campaniei să poarte, în aceste zile, un nasture, altul decât al hainelor (fie ca broşă, brăţară, cordeluţă etc.)", se arată într-un comunicat prin care Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş propune tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ ca în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie să organizeze acţiuni cu elevii şi cu părinţii acestora: confecţionarea de podoabe pentru brad, decorarea unor obiecte, fotografii sau desene de familie în rame decorate cu nasturi, concursuri de desene şi orice alte activităţi care presupun timp petrecut împreună de părinţi şi copii. „Indiferenţa, lipsa de comunicare, violenţa dezbină, destramă familii, distruge vieţi. Ne dorim ca lumea să vorbească despre importanţa relaţionării cu copiii, despre cât este de important ca părinţii să-i asculte pe copii, să le acorde măcar puţin timp de calitate şi ce consecinţe pot avea lipsa atenţiei şi lipsa comunicării în relaţia copil - părinte", se arată în documentul citat. Desenele vor fi expuse la Prefectura Mureş, iar copiii şi părinţii sunt invitaţi să posteze, pe contul de facebook Siguranta Muresenilor, fotografii care să demonstreze că, în aceste 16 zile, au petrecut împreună timp de calitate, precum şi un mesaj privind importanţa timpului petrecut cu copiii.

În judeţul Mureş funcţionează o echipă intersectorială de prevenire a violenţei asupra copilului, echipă din care fac parte Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Poliţia Română, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii, Salvaţi Copiii. Echipa se bucură de sprijinul autorităţilor administraţiei locale şi al unor parteneri privaţi.

 

Lasă un comentariu