Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Ludușa fost din gazda unei seri speciale de colinde, o seară așteptată cu emoții de rezidenții acestui centru și nu numai.
„Mulțumim celor care au dat curs invitației noastre, l-am avut în mijlocul nostru pe primarul orașului Luduș, domnul Moldovan Ioan Cristian, pe domnul Stoica Stelian, directorul Casei de Pensii Mureș, au fost prezenți mai mulți șefi de instituții din acest oraș și din mediul privat, voluntari, colaboratori și alți parteneri.
Ne-am bucurat și de prezența colegilor din DGASPC Mureș, în frunte cu doamnele director general, Miklea Hajnal Katalin și Caliman Janina Crina. Nu au lipsit nici reprezentanți ai bisericii, părintele Bucea Lucian și Dăian Ilie, iar reprezentanții mass-media au fost aproape de noi, ca întotdeauna.
Când spui Crăciun, te gândești sigur la cadourile de Crăciun, la mirosul de brad, la familie și la cei dragi, și, nu în ultimul rând, la frumosul colind românesc, un obicei transmis din generație în generație. Colindul este de fapt un mesaj muzical de a veni mai aproape de tot ce înseamnă credință și Dumnezeu, este o reflecție despre bunătate și iubire, despre binecuvântare și mântuire.
E vremea colindelor, când minunea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos ajunge în casele și în sufletele noastre.
Am intrat și noi în atmosfera specială a sărbătorilor de iarnă, alături de primii colindători. Cu un recital frumos de colinde, beneficiarii CRRN Luduș pregătiți de personalul de specialitate au fost răsplătiți cu îndelungi aplauze.
O prezență specială a fost micuța Amira Pădurean, de doar 5 anișori, care ne-a impresionat cu glasul ei angelic.
Ne-am bucurat din nou de prezența doamnei Roxana Moldovan, care a venit însoțită de fiica ei, Carmen, studentă în anul II la Universitatea de Muzică din București.
Se spune că atunci când Dumnezeu închide o ușă, lasă întotdeauna o fereastră deschisă. Sau când Dumnezeu îți ia un dar, îți lasă în schimb un har. Am fost privilegiați să o avem în mijlocul nostru, din nou, pe tânăra talentată, Maria Nistor.
Cred că cel mai frumos cadou de Crăciun este să nu fii singur sau bolnav… Venind aici, cei din comunitate au adus cel puțin o jumătate de cadou. Pentru că cei bolnavi, nu au mai fost singuri.
Sărbătoarea Crăciunului este, prin excelență, o sărbătoare a familiei, motiv pentru care am adus în mijlocul nostru o familie frumoasă de instrumentiști și iubitori de folclor. Ei vor parcă să ne transmită un model de urmat: muzica se transmite din tată în fiu, din generație în generație și ne-am bucurat să vedem cum cei doi băieți ai seniorului Ovidiu Crețu, Ovidiu Crețu junior și Andrei Crețu au călcat pe urmele tatălui lor. Ei au fost însoțiți de un solist mureșean, teologul Angel Avram, care a reușit să ajungă prin cântec la sufletele tuturor celor prezenți.
A fost o seară reușită, plină de bucurie și emoție, atât pentru noi dar mai ales pentru persoanele cu nevoi speciale. Am încercat, prin aceste mici gesturi, să simtă și ei ca este sărbătoare!
Am încheiat frumos această seară, cum altfel decât cu o colindă și o urare, pentru ziua de azi și pentru cele următoare:
Când ultimele zile cad, din miile de calendare
Se aprind steluțe-n crengi de brad
Ca semn de mare sărbătoare
Când toți urează celor dragi
Cuvinte de iubire
Noi vă urăm să aveți parte
De sănătate, mult noroc și fericire!
Sărbători binecuvântate și LA MULȚI ANI! ” a transmis Ovidiu Baghiu , șef CRRN Luduș