Biblioteca Facultății de Științe și Litere a găzduit marți 10 decembrie, începând cu ora 11:30, conferința universitara cu titlul: „Identitatea virtuală. Sau cum personajul se întoarce împotriva autorului”, în prezență invitatului Mihnea Măruţă , autorul cărții „Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare”. Cartea explorează relația complexă dintre eul real și cel virtual, dar și modul în care mediul digital ne reconfigurează identitatea și alegerile. Trăim astăzi în era „individualismului elocvent,” așa cum o numește filosoful Charles Taylor, o epocă în care ne privim dorințele și imaginația ca pe o forță creatoare supremă. Este o tranziție fascinantă, dar și plină de provocări morale, un context dezbătut cu Mihnea Măruță.

Prelegerea sa captivantă a fost mai mult decât o explorare academică, a fost un dialog deschis și profund despre transformările pe care mediul digital le imprimă asupra identității umane. Este cât se poate de clar că, pentru a ține pasul cu dezvoltarea exponențială a inteligenței artificiale, omul tinde să devină un hibrid, asemenea mașinilor, pentru a avea acces la aceleași resurse.

Mulțumim încă o dată invitatului nostru pentru o experiență de neuitat și pentru ideile care ne-au provocat să privim mai adânc în propria identitate!  au transmis reprezentanți ai UMFST.