Producţia-eveniment „Ierbar” de Radu Afrim şi Simona Popescu, în regia lui Radu Afrim, a cărei premieră a avut loc în septembrie 2022, a străbătut ţara în lung şi-n lat (cu o escală peste Prut), onorând cu prezenţa cele mai prestigioase festivaluri de teatru, unde a cules atât aplauzele entuziaste ale publicului, cât şi aprecierile criticii de specialitate.

În 2023, „Ierbar” a obţinut Premiul pentru Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută la Gala UNITER – Uniunea teatrală din România (UNITER). Tot în acelaşi an, spectacolul a fost prezentat la Festivalul de Teatru Scurt – Oradea, la Festivalul Naţional de Teatru (FNT) – Bucureşti şi la Reuniunea Teatrelor Naţionale  de la Chişinău, Republica Moldova.

În anul care stă să se încheie, spectacolul a participat la Festivalul Internaţional pentru Publicul Tânăr – Iaşi, apoi la SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanţa, urmând să îşi încheie traseul festivalier din 2024 cu prezenţa, în luna decembrie, la Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti, FEST-FDR 2024.

La sediu, ultima reprezentaţie a spectacolului „Ierbar” din acest an va avea loc azi, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/Event/44004182/Ierbar

Scenariul a fost scris de Radu Afrim şi este inspirat de volumul de poezie „Cartea plantelor şi animalelor“ de Simona Popescu.

Din distribuţie fac parte actorii Nicu Mihoc – Viorel (Stalker), Berekméri Katalin – Róza, Elena Purea – Ea, Theo Marton – El, Alex Stoicescu – Darius, Larisa Dobrin – Staminia, Cristina Holtzli – Rebeca, Luchian Pantea – Piticu,  Ale Ţifrea – Dia, Dana Pancu – Sora 2, Loredana Dascălu – Sora 1, Mela Mihai – Profa şi Radu Anastas – Cameraman.

Regia artistică, filmările şi universul sonor îi aparţin lui Radu Afrim, scenografia a fost concepută de Irina Moscu, dramaturgia de scenă a fost realizată de Andreea Radu, Lighting design-ul a fost conceput de Cristian Niculescu, Video Design-ul îi aparţine lui Trucza Samu, asistent de regie a fost Dragoş Stoenescu, asistentă de scenografie a fost Sikó Dorottya, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun.

În cadrul proiecţiilor video se regăseşte o lucrare semnată de artista vizuală Helen Flockhart.

Biletele şi abonamentele flexibile pot fi achiziţionate online de pe teatrunational.biletmaster.ro. Biletele şi abonamentele flexibile în format fizic pot fi cumpărate la casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00. Biletele vor putea fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.

PR Marketing