Întrucât suntem într-o perioadă dominată de ritualistica întunericului, toate manifestările care se desfășurau odinioară au legătură cu răul, întunericul și împrumuturile din primele forme de ritualistică ale dacilor liberi.  Așa se face că în această noapte se deschid cerurile, animalele vorbesc, însă cine le va auzi va pieri curând.  E vreme de predicții dar și de invocare a luminii. Astfel, simbolul zilei de mâine este Lupul, animal slăvit de către strămoșii noștri. Cei ce vor lucra mâine, sau vor da împrumut sau vor arunca gunoiul din casă vor fi atacați de lupi peste iarnă. În această noapte, lupul își vede coada, cunoscut fiind faptul că acesta nu își rotește capul niciodată. Tot în noaptea aceasta, se deschide un portal, o ușă imaginară pentru strigoi și spiritele rele, care trebuie ținute departe de casă prin plasarea usturoiului pe la uși și ferestre. Beneficiază spiritele rele de puterea întunericului, căci soarele scade în putere până la solstițiul de iarnă, tocmai de aceea e bine să ne înarmăm cu rugăciune ca nu cumva vreo entitate să ne intre în casă și suflet. 

          Începe lupta purtată de spiritul cel bun al lupului cu tot ceea ce este negativ, iar de acum vom simți că nu mai există atâta apăsare a răului.

            Numele de Andrei provine din limba greacă, respectiv andros=bărbat. Să înceapă bărbăția binelui și binele protector atât de necesar în zilele noastre.

            O rugăciune și un gând bun pentru voi purtători ai numelor Andrei, Andreea și derivate ale lor. Fiți bărbați drepți și duceți lupta cea bună, sub drapelul capului de lup, scut pentru strămoșii noștri.

Sursa Sânpetru de Câmpie Renaște, prof Nașca Teodor