Ştii bine cum e atunci când te hotărăşti să faci o schimbare, să scapi de câteva kilograme, să începi un tratament, să schimbi câte ceva la stilul tău de viaţă.
La început eşti plină de entuziasm: „Da, am să fac asta cu brio! O să mă simt minunat!”
Adu-ţi aminte de MOTIVAŢIA care te-a adus pe calea pe care eşti azi: simptomele neplăcute precum bufeurile, insomnia, ceaţa mentală, creşterea în greutate, anxietatea şi de DECIZIA de a începe tratamentul de substituţie hormonală, dieta antiinflamatoare, mişcarea zilnică, controlul kilogramelor şi un stil de viaţă sănătos!
Cu timpul… pe măsură ce tratamentul progresează, simptomele dispar, rochiţele devin din nou încăpătoare şi, încet-încet, se estompează şi FOCUSAREA ta. Te laşi tot mai frecvent distrasă de la noile tale reguli.
Sincer… cine nu a trecut prin asta?
Te-a surprins că ai revenit la obiceiurile confortabile pentru tine? Ai mai sărit peste câte o doză de tratament, ai neglijat controalele medicale, ai ales canapeaua în loc de mişcare, şi să nici nu mai amintim de dulciuri sau alte tentaţii?
Nu te învinovăţi şi nu te pedepsi! Nu eşti singura care nu reuşeşte să fie consecventă.
MOTIVAŢIA e ca un foc de artificii – strălucitor şi plin de energie, dar care se stinge repede, atunci când dispar emoţiile, durerile şi apare senzaţia de bine.
Pe de altă parte, DISCIPLINA e ca o lumânare: arde constant şi ne oferă lumina de care avem nevoie pe termen lung, fără să ne lase să trăim în iluzia unui control perfect.
Ce poţi face pentru a-ţi cultiva disciplina?

  1. Setează obiective mici şi realizabile. În loc să te gândeşti la o pierdere rapidă în greutate, concentrează-te pe paşi mici, cum ar fi: să consumi mai multe legume şi proteine sau să faci 30 de minute de exerciţii pe zi.
  2. Creează o rutină. O rutină te ajută să transformi obiceiurile dorite într-o parte din viaţa ta, chiar şi atunci când nu ai chef. De exemplu: aplică tratamentul de substituţie hormonală întotdeauna după duşul de dimineaţă, mergi la controalele medicale în zile clar stabilite în calendar.
  3. Caută suport. Fie că este vorba despre prietene, familie, medic sau grupuri de suport, împărtăşirea experienţelor şi provocărilor tale poate face totul mai uşor.
    Aşadar, data viitoare când simţi că motivaţia ta scade, adu-ţi aminte că disciplina este cheia. Nu e întotdeauna uşor, dar merită!
    Te aşteptăm la o întâlnire 1:1 pentru a iniţia şi monitoriza tratamentul de substituţie hormonală şi pentru a-ţi fi suport în prioritizarea sănătăţii chiar şi atunci când te simţi bine!

Suntem două suflete dedicate femeilor:
Dr. Budianu Mihaela – medic specialist obstetrică ginecologie cu
specializare în menopauză
Dr. Căpîlnă Monika – medic primar dermatolog, coach medical
str. Luceafărului nr. 2A, Târgu-Mureș, România
0265 261 968 contact@centrulmedicalcabimed.ro