De sezon şi în culorile toamnei: linte galbenă, dovleac la cuptor şi piept de curcan în sos de turmeric.
Lintea galbenă a fiert în 10 minute, după ce am ţinut-o peste noapte în apă să se hidrateze.
Dovleacul/miez de bostan l-am gătit la cuptor cu pieptul de curcan in turmeric timp de 20 de minute.
Dacă nu consumi carne, adaugă mai multă linte şi dovleac în loc de curcan. Lintea galbena este cea mai bogată în proteine dintre toate tipurile de linte, cu cca. 25 (g) per 100 (g).
Simplu, rapid şi cu macro nutrienţii necesari unei mese principale precum prânzul şi, mai ales după un antrenament de anduranţă, adică minim 2 ore de efort fizic la peste 50% din puls maxim.
Am folosit:

  • 100 de grame de linte galbenă (eu am luat-o de pe driedfruits.ro dar o găseşti in supermarket, cel mai sigur la raioanele bio);
  • 100 de grame de piept de curcan;
  • 100 grame de miez dovleac
  • turmeric,
  • sare după plac
  • ulei de măsline după plac.

Poftă bună!

Roxana Sandu-Radu, nutriţionist sportiv