Directorul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Mureș, Kovács Róbert, a fost ales vicepreședinte în cadrul Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont. În cadrul Conferinței Naționale Salvamont România, desfășurată la Azuga, județul Prahova, miercuri, 6 noiembrie, a avut loc alegerea noii conduceri a Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont.
„Astăzi, în cadrul Conferinței Naționale Salvamont România, desfășurată la Azuga, județul Prahova, a avut loc alegerea noii conduceri a Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont.
În cadrul Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont, Raul Papalicef, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Neamț, a fost ales președinte.
De asemenea, pentru funcțiile de vicepreședinte au fost desemnați Robert Kovacs, directorul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Mureș, și Sebastian Marinescu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Brașov.
Rolul de secretar al consiliului va fi ocupat de Simon Laszlo, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Harghita. Aceste numiri reflectă un angajament consolidat față de siguranța și protecția montană, fiecare membru contribuind cu experiență și profesionalism pentru dezvoltarea activităților de salvare montană„, au transmis reprezentanţii Salvamont Braşov.
„Timp de 8 ani de zile am fost vicepreședintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, asociație care se ocupă de norme și proceduri tehnice și organizatorice în activitatea de salvare montană și pregătirea continuă a salvatorilor montani. După 8 ani am considerat că trebuie să las locul pentru a veni și alții și am luat hotărârea să preluăm Consiliul Național unde am fost ales în unanimitate de colegi din toata țara” a declarat Robert Kovacs, noul vicepreședinte în cadrul Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont.
Noua echipă de conducere va avea misiunea de a consolida colaborarea între serviciile publice Salvamont din întreaga țară, de a întări relațiile cu celelalte instituții ale statului și de a asigura dezvoltarea continuă a acestor structuri, astfel încât să răspundă prompt și eficient nevoilor de salvare montană.