La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc - Prima ediție a Festivalului Sfeclei de Zahăr de la Luduș

Distribuie pe:

Fabrica de Zahăr Premium din Luduș a finanțat prima ediție a Festivalului Sfeclei de Zahăr din Luduș, o manifestare care s-a întins pe durata a trei zile. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria orașului Luduș, care a pus la dispoziție locațiile de desfășurare.

„Mă bucur că am reușit să organizăm Festivalul Sfeclei de Zahăr, fără să cheltuim niciun ban de la bugetul local. Doresc să mulțumesc conducerii Fabricii de Zahăr din Luduș, doamnei Mihaela Neagu, pentru susținerea și implicarea în viața comunității ludușene, și doamnei Vali Porojan, directorul Fabricii de Zahăr, pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment", a declarat primarul Cristian Moldovan după prima zi a festivalului.

Deputata Dumitrița Gliga, implicată, în urmă cu doi ani, alături de miniștrii agriculturii, în găsirea unor soluții în vederea salvării fabricii de zahăr de la demolare, după ce francezii de la Thereos au anunțat că se retrag din România, a declarat: „Cu riscul să fiu subiectivă, cred că Ludușul era cel mai potrivit loc din țară pentru organizarea unui festival al zahărului. Nu doar pentru că exista o veche tradiție aici, ci pentru că aici s-au dat adevărate «lupte» pentru păstrarea Fabricii de zahăr și continuarea tradiției de cultivare a sfeclei de zahăr". Ea a mai spus că este foarte important că, acum, între patronatul fabricii de zahăr și cultivatorii de sfeclă există o relație solidă.

Pe scena amplasată în piața săptămânală, în prima seară au urcat tinerele talente locale, Beatrice Simioana, Sara cu vioara, Desperado și DJ Ionuț Bucur.

Programul zilei de sâmbătă, 12 octombrie 2024, a început încă de la orele dimineții, când peste 60 de copii au participat la concursul de cros pentru copii, iar la scena din piața săptămânală Asociația Club Sportiv Edi-Gym Luduș ne-a oferit o demonstrație de skandenberg.

Seara a continuat cu un spectacol al artiștilor ludușeni: Bella Musica, Carmen Pop, The Rol `it, Trupa ket Haver Zenekar, Adda și un recital extraordinar al celor de la Holograf.

Duminică, artiștii de la Ansamblul Ardealul Luduș, Ansamblul Hajdina Luduș, Ansamblul Tradiții Uiorene Ocna Mureș și interpreții Grec Vlad, Maria Nistor, Roxana Maria Pop, Ștefan Suciu, Carmen Doboș, Roxana Moldovan, Florina Oprea, Teodora Suciu, Aurora și Săndel Mihai, Vlăduț Lupaș, Orchestra San Music, condusă de Săndel Gavriș, i-au încântat pe cei prezenți.

Lasă un comentariu