Situație dramatică pentru popicarii mureșeni

Distribuie pe:

Clădirea bazei sportive a fostei fabrici Electromureș, respectiv Arena de popice „Electromureș", a fost vândută recent de actualii proprietari, compania Varroc România S.A., parte a concernului indian Varroc Engineering Limited, unei firme private, urmând a fi dezasamblată și transformată în hală de producție, depozit și spații de birouri. Clubul Sportiv Electromureș Romgaz a atras atenția asupra acestei situații încă de la finele lunii trecute, însă până astăzi nu avem nicio veste bună, situația acestei săli fiind în continuare incertă.

În prezent, pe această bază sportivă își desfășoară activitatea multipla campioană a țării, echipa feminină C.S. Electromureș Romgaz, o forță în sportul popicelor, cu un palmares impresionant de 64 de trofee câștigate în competițiile naționale și internaționale (Campionate Naționale, Cupe Europene, Cupe Mondiale, Liga Campionilor). Echipa, antrenată de către Orosz Istvan și Seres Jozsef, este angrenată și în acest sezon în competiții naționale organizate de Federația Română de Popice, fiind în prezent campioana României și câștigătoarea Cupei României în anul 2024. De asemenea, este participantă și în competițiile internaționale, precum întrecerile Cupei Mondiale, ce se vor desfășura între 15-19 octombrie 2024, în localitatea Zalaegerszeg (Ungaria). La această competiție vor participa 13 echipe campioane din Europa, iar la ultima ediție din 2023, echipa C.S. Electromureș Romgaz a obținut titlul de vicecampioană mondială!

Tot pe Arena de popice „Electromureș" se antrenează și alte 5 echipe de la 3 cluburi mureșene, cu peste 100 de sportivi legitimați, precum și grupe de începători, cu zeci de copii și tineri sportivi selectați și pregătiți pentru sportul de performanță - o generație frumoasă și de viitor.

„Toată munca și sudoarea celor care au contribuit la amenajarea, modernizarea și întreținerea acestei baze sportive pot fi distruse cât ai clipi din ochi și pot lăsa un gust amar tuturor. Sperăm totuși că vom putea ajunge la un acord care să ne permită să ne antrenăm în continuare și să disputăm jocurile oficiale interne și internaționale până la sfârșitul sezonului competițional 2024-2025, continuând concomitent și găsirea unei soluții pentru viitor, pentru salvarea activității sportive a ramurii popice din Târgu Mureș", au scris cei de la CS Electromureș Romgaz. În opinia lor, sala de sport nu este doar un loc pentru antrenamente fizice, ci și un mediu social în care tinerii pot dezvolta prietenii, pot găsi motivație și pot împărtăși pasiunea pentru un stil de viață sănătos.

„Formarea și educarea noilor generații de sportivi este esențială și pentru comunitatea noastră. Pentru aceasta avem nevoie de baze sportive, investiții în baze sportive și nu desființarea acestora", au mai transmis popicarii târgumureșeni.

Este vorba despre cea mai veche sală de sport din Târgu Mureș, care funcționează în circuitul sportiv neîntrerupt de peste 50 de ani. A fost reconstruită și modernizată după standardele impuse de Federația Internațională de Popice WNBA-NBC, fiind în prezent una dintre cele mai frumoase și moderne săli din țară, omologată pentru competiții interne și internaționale, fiind, de altfel, singura din județul Mureș.

Târgu Mureșul a fost considerat de-a lungul timpului un centru de excelență al popicelor din România, datorită condițiilor deosebite de pregătire și a numeroaselor succese obținute de sportivii mureșeni pe plan național și internațional, aceștia fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali, deveniți adevărați ambasadori ai sportului târgumureșean.

Traian Buta

Lasă un comentariu