La Ibănești - Demersuri încununate de succes!

Distribuie pe:

Drumurile forestiere Tisieu și Fătăciunița au intrat în proprietatea Comunei Ibănești , preluându-se, astfel, de la R.N.P. Romsilva toate cele patru drumuri pentru care Primăria Ibănești a derulat demersuri: Pietroasa, Tireu, iar acum Tisieu și Fătăciunița, informează primarul comunei, Dan Vasile Dumitru.

Trecerea în proprietatea publică a comunei, prin hotărâri de guvern, facilitează accesarea de finanțări pentru modernizarea acestor drumuri, explică edilul pe pagina sa de socializare: „Pe scurt, documentațiile întocmite pentru fiecare drum în parte au obținut avizele a patru ministere, respectiv Mediu, Finanțe, Justiție, Ministerul Dezvoltării, precum și al R.N.P. Romsilva. Momentul cel mai important, care a însemnat practic relansarea procedurii, l-a reprezentat decizia luată împreună cu Ministerul Mediului și Direcția Silvică Mureș de a reactualiza documentațiile pentru Pietroasa și Tireu. Le-am adus la zi, am analizat și clarificat punctual toate aspectele ca să evităm reveniri sau posibile obiecții de la restul ministerelor, care ar fi însemnat noi întârzieri. Astfel, în 2023 am preluat Pietroasa. A urmat Tireu, în iunie 2024. Săptămâna trecută, după ce s-a dat hotărârea de guvern, s-a semnat procesul verbal de predare-primire și pentru drumurile Tisieu și Fătăciunița de la Ocolul Silvic Fâncel".

Primarul adresează mulțumiri consilierilor din Ministerul Mediului, Direcției Generale Păduri și Strategii în Silvicultură, Direcției Silvice Mureș, Biroului de Cadastru Reghin „pentru profesionalismul, deschiderea și sprijinul arătat în demersul nostru, Consiliului Local Ibănești pentru seriozitate, responsabilitate și întreaga lui colaborare". (foto - facebook.com) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu