MureșHub finalizează două proiecte sociale și lansează noi inițiative destinate persoanelor vulnerabile

Distribuie pe:

Vineri, 11 octombrie 2024, MureșHub a organizat ieri o masă rotundă și o conferință de presă, anunțând încheierea a două proiecte finanțate prin programul “Efectiv Civic” și lansarea a patru noi inițiative care vizează incluziunea socială și accesul la servicii medicale pentru comunitățile vulnerabile.

Proiecte finalizate prin programul “Efectiv Civic”

MureșHub a marcat finalizarea a două proiecte importante, ambele finanțate prin programul “Efectiv Civic”, derulat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) în parteneriat cu Romanian American Foundation (RAF).

Primul proiect, “Incluziune prin dialog intercultural”, dezvoltat de Asociația Suryam, a urmărit promovarea coeziunii sociale între copiii și tinerii din comunitățile românești, maghiare și de refugiați ucraineni, având un buget de 111.250 lei. Al doilea proiect, “Bridging Experiences: Schimburi de experiență între comunități de tineri”, realizat de Fundația Comunitară Mureș, a sprijinit integrarea a 100 de adolescenți prin colaborare intercomunitară, având un buget de 111.270 lei.

Noi proiecte pentru accesul la servicii medicale

În cadrul evenimentului, au fost anunțate trei noi proiecte co-finanțate din bugetul local al Municipiului Târgu Mureș, cu o valoare totală de 80.000 lei, axate pe îmbunătățirea accesului la servicii medicale pentru persoanele vulnerabile:

1. “Sănătate fără bariere” - Dezvoltat de Asociația Suryam, acest proiect va asigura îngrijire medicală de bază pentru cel puțin 100 de persoane vulnerabile.

2. “Asistență Medicală pentru Persoane Vulnerabile” - Proiect al Fundației Comunitare Mureș, destinat îmbunătățirii calității îngrijirii medicale.

3. “Parteneri pentru Comunitate: Conferința ONG-urilor Mureșene” - Organizată de Asociația Suryam, această conferință va aduce împreună ONG-urile locale și autoritățile pentru a găsi soluții la problemele sociale din Târgu Mureș.

Parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație

De asemenea, MureșHub a anunțat că, începând cu 1 octombrie 2024, a devenit partener de implementare al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) pentru proiectul “Tranziția de la asistența de urgență la incluziunea socială sustenabilă și autonomă a refugiaților ucraineni”. Acest proiect, ce se va derula până în noiembrie 2025, vizează integrarea socială și economică a refugiaților din județele Mureș, Harghita, Covasna, Bistrița, Alba și Sibiu. MureșHub va implementa o strategie personalizată în funcție de nevoile fiecărei comunități.

Despre MureșHub

MureșHub a fost fondat în iunie 2022 și reprezintă o platformă formată din Asociația SURYAM, Crucea Roșie Mureș, Asociația Divers, Fundația Comunitară Mureș și Farmacia Socială. Organizația a dezvoltat mai multe proiecte menite să sprijine persoanele vulnerabile din Târgu Mureș și județul Mureș, inclusiv refugiați din zonele de conflict din Ucraina. MureșHub își propune să promoveze incluziunea socială, accesul la educație și dezvoltarea economică, având o viziune centrată pe colaborare intersectorială.

“Ne dorim să fim un motor al schimbării pozitive în comunitățile noastre, oferind oportunități echitabile și sustenabile pentru toți”, au declarat reprezentanții organizației.

MureșHub va continua să colaboreze cu autoritățile locale, ONG-uri și parteneri privați pentru a maximiza impactul proiectelor destinate comunităților vulnerabile.

Andrei Roman

Lasă un comentariu