Diana Șoșoacă, sancționată de Parlamentul European, pentru “comportament neadecvat”

Distribuie pe:

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunțat marți dimineața suspendarea eurodeputatei SOS România Diana Șoșoacă de la activitățile plenului Parlamentului European timp de șapte zile, cu reținerea indemnizației pe șapte zile, după ce a avut un comportament neadecvat la dezbaterea care a precedat votul asupra nominalizării Ursulei von der Leyen din 18 iulie.

“În conformitate cu regulile 10 și 183 din regulamentul de procedură și după ce am luat notă de observațiile membrilor vizați, am decis să impun o penalitate împotriva doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă pentru perturbarea ședinței din 18 iulie 2024, arătând un comportament neadecvat pe durata dezbaterii (...). Această penalitate presupune reținerea indemnizației zilnice pentru o perioadă de șapte zile și o suspendare temporară de la participarea la activitățile din plenul Parlamentului European pentru o perioadă de 7 zile cu începere de azi, 8 octombrie 2024, fără a prejudicia dreptul domniei sale de a vota în plen și în conformitate cu standardele de conduită”,.a declarat Roberta Metsola marți, la începutul activităților PE, reunit săptămâna aceasta în sesiune plenară la Strasbourg.

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a reacționat pe Facebook, postând că “Roberta Metsola tocmai a anunțat penalizarea Dianei Șoșoacă pentru comportamentul inadecvat din ședința plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului. În Parlamentul European, dacă încalci regulile și te faci de râs, vei fi întotdeauna sancționat”, a mai scris Mureșan.

PNL a aprobat să nu mai vorbească cu PSD da' să rămână la guvernare

“Am analizat toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp, inclusiv prezentarea deciziei și aprobarea ei de către Biroul Politic în ceea ce privește întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniștrii și secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare în ideea în care vom continua să facem tot ceea ce ține de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz și să ne îndeplinim obiectivele așa cum au fost asumate prin programul de guvernare”, a declarat Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL care a avut loc la Palatul Parlamentului. El a arătat și că a fost aprobată o altă serie de liste de candidaturi la parlamentare de la filialele care au finalizat procedurile.

Fostul ministru al sănătății, Tătaru, anchetat de DNA, tras pe linie moartă de PNL

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru este vizat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar de luare de mită, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre peste 100 de acte materiale.

Sursele menționate au arătat că fostul ministru urmează să fie audiat DNA Iași. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat joi că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcția de președinte al filialei PNL Vaslui și de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaților.

“Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcția de președinte de filială și, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziția de președinte al Comisiei de Sănătate”, a spus Ciucă, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

El a adăugat că Nelu Tătaru nu se va afla nici pe listele de candidați la viitoarele alegeri parlamentare.

Ciolacu: România va adera anul acesta terestru la Schengen

România va adera anul acesta la Schengen terestru, a declarat miercuri prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a răspuns astfel întrebat despre faptul că joi urmează să se desfășoare Consiliul JAI și subiectul aderării României la Spațiul Schengen și cu frontierele terestre “nu se află pe agendă”.

“Ba da, se află pe agendă, nu este un vot, pentru că, între timp, știți la fel de bine ca și mine că de abia s-au terminat alegerile din Austria. Și era foarte puțin probabil că Austria își va schimba părerea, după numai câteva zile de la alegeri. Sunt într-un contact cu cancelarul Nehammer, să vedem ce majoritate se creează în Austria, și mai este un JAI, parcă pe 11-13 decembrie. Eu sper, ca până atunci, să se lămurească foarte mult lucrurile”, a arătat Marcel Ciolacu.

Atenție la escrocii care se dau drept angajați ai unor instituții

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNS) avertizează asupra continuării unei campanii de apeluri telefonice “spoofed” în care atacatorii se prezintă drept angajați ai unor instituții publice sau autorități. “Atacatorii contactează victimele folosind un număr de telefon care pare a fi asociat cu o instituție publică. În realitate, numărul afișat nu este cel real, ci este falsificat printr-o tehnică numită spoofing. Aceasta implică folosirea tehnologiei Voice over IP (VoIP) pentru a masca numărul real al apelantului, exploatând informațiile de contact ale victimei fără acordul acesteia. Din acest motiv, astfel de apeluri nu pot fi blocate direct de furnizorii de servicii telecom. Există instrumente online care facilitează astfel de atacuri, unele oferite contra cost. Totuși, atacatorii pot crea propriile instrumente cu resurse limitate, ascunzându-și numărul real și afișând unul falsificat pentru a câștiga încrederea victimei”, arată DNSC într-o postare pe propria pagină de Facebook.

Potrivit sursei citate, atacul începe cu un apel de la o persoană care pretinde că lucrează pentru o instituție sau autoritate, fără a oferi un nume specific. Atacatorii folosesc numere de telefon asociate aparent cu instituții reale, inclusiv cele ale Inspectoratelor Generale ale Poliției. În timpul apelului, aceștia pretind că vor să ajute victima să recupereze sume de bani pierdute și solicită informații personale sensibile, cum ar fi numele complet, codul IBAN sau alte detalii bancare. În realitate, aceștia nu sunt angajați ai instituției, ci infractori care încearcă să obțină datele personale ale victimei pentru a le folosi în scopuri frauduloase, precizează instituția.

În context, DNSC reamintește că o autoritate nu va solicita niciodată recuperarea de fonduri prin telefon și nu va cere informații sensibile, cum ar fi date personale sau bancare.

Agerpres

Lasă un comentariu