Inspectoratul Școlar Județean Mureș - Fără băuturi alcoolice la balul bobocilor!

Distribuie pe:

Într-o notă transmisă directorilor și consilierilor educativi din unitățile de învățământ preuniversitar din județ, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș le solicită să ia măsurile necesare pentru desfășurarea în bune condiții a balurilor bobocilor, pentru a preîntâmpina eventuale accidente:

“Astfel, se interzice consumul băuturilor alcoolice sau a altor substanțe care ar putea pune în pericol sănătatea elevilor. Directorii și cadrele didactice implicate în realizarea programului prezentat la activitate răspund pentru conținutul acestuia. Directorii unităților de învățământ și cadrele didactice vor asigura supravegherea elevilor pe tot parcursul desfășurării evenimentului și vor asigura climatul de ordine și disciplină, apelând inclusiv la firme specializate în acest sens”, se precizează în documentul citat.

Privite, în trecut, ca ocazii de socializare și integrare pentru elevii de liceu, balurile bobocilor se transformă, de la an la an, în ocazii care pot expune tinerii la riscuri majore, inclusiv tentativelor de a-i atrage în situații periculoase, legate de consumul de substanțe interzise. Un astfel de incident (sursa - evz.ro) a avut loc în Covasna, la Târgu Secuiesc, unde un bărbat de 34 de ani a fost prins în flagrant la balul bobocilor și reținut de polițiști. Acesta transporta, în portbagajul mașinii, 190 de grame de amfetamină, un drog considerat de mare risc. În momentul în care a fost prins, anchetatorii au descoperit că individul se deplasa spre diverse localități unde urmau să aibă loc baluri ale bobocilor, sugerând că ar fi intenționat să distribuie drogurile la astfel de evenimente.(I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu