Șoșocăreala, o petardă de fum pentru a acoperi scandalul afacerii “Ciordis”

Distribuie pe:

Oriunde în lumea civilizată, un scandal de tipul “afacerii Nordis”, în care să fie implicată atât de evident președinta comisiei juridice din Camera Deputaților, în funcție până mai ieri, deputat al principalului partid de guvernământ, ar fi produs un scandal de proporții.

De la declarații politice fulminante din partea oponenților politici, la atitudini și clarificări din partea guvernanților, demisii și, în primul rând, largi dezbateri în presă, emisiuni TV urmate de o altă serie de dezvăluiri, ne-am fi așteptat la poziții ferme ale autorităților și, poate, așa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri, la unele arestări.

În schimb, ceea ce vedem este o reacție anemică a presei, o tăcere complice a guvernanților și o deturnare de la subiect, parcă anume orchestrată, de celelalte partide politice, fie ele în coaliția de guvernare declarată ruptă, cum e cazul PNL, fie sadea în opoziție, cum e cazul AUR, USR ori Forța Dreptei.

În schimb, toate aceste formațiuni politice și lideri au reacții extrem de vocale la decizia CCR de a-i fi invalidat candidatura unui personaj care militează fățiș împotriva statului de drept și a democrației, proliferează lozinci și atitudini fasciste, antisemite, pro-Putin și care amenință cu ieșirea României din Alianța Nord-Atlantică și UE, într-o perioadă de plin război la granițele țării.

În realitate, politic vorbind, pe niciunele dintre partidele sus-amintite invalidarea sau nu a candidaturii incalificabilului personaj nu le interesează. Electoratul lui SOS nu interferează nici măcar cu cel al AUR, fiind chiar sub nivelul acestuia de cultură și educație politică, darămite să ne gândim la cel al PNL sau USR.

Și atunci, de ce toată tevatura aceasta, din care nu pare să câștige, victimizându-se, decât chiar personajul ultra-extremist, un dușman declarat al valorilor democratice?!

Legând lucrurile cap la cap, fără a intra în niciun fel de teorie a conspirației, trebuie să fii legat la ochi, mai bine ca ministrul justiției în prezent, ca să nu vezi că toată “șoșocăreala” a fost provocată pentru a distrage atenția de la cea mai extinsă și dubioasă afacere politică a ultimilor ani.

Cum să nu pară dubioasă lipsa de reacție a ministrului justiției, care ar fi trebuit să ceară de îndată Parchetului General să dea curs cu celeritate plângerilor depuse în cazul Nordis?

Cum să nu pară dubioasă tăcerea asupra acestui subiect a liderilor opoziției, începând de la Lasconi la Ludovic Orban, de la George Simion chiar la Șoșoacă?

Cum să ratezi, cel puțin politic, un asemenea subiect în care partidul de guvernământ este prins cu o mână în buzunarul păgubiților și cu oul furat în averea președintelui celei mai importante comisii din Parlament, cea juridică?

Cum să ratezi un asemenea subiect?

Cum poți, ca prim-ministru, nici măcar să încerci să condamni și să te desolidarizezi clar de astfel de practici de care este bănuit un important membru din partidul pe care îl conduci?

Cum oare te poți pretinde mare organ de presă, fie Pro TV, fie Antena 3, sau mare jurnalist, fie Cristian Tudor Popescu, fie vocala Anca Alexandrescu, ori ca gânditorul Gâdea, și să nu dezbați un subiect atât de scandalos?

Să luăm, prin comparație, de pildă, ce mare tevatură s-a făcut cu un fleac, acum zeci de ani, cu scandalul în care bietul Traian Remeș era acuzat că a primit niște cârnați și niște pălincă!

Or, în cazul de față, soțul șefei comisiei juridice din Parlament este acuzat că este implicat, prin firma pe care o deține în proporție de 46% din acțiuni, într-o afacere de escrocherie imobiliară de mari proporții, iar ea, soția, parlamentară social-democrată, afișează bijuterii și ceasuri de sute de mii de euro și utilizează un bolid cu valoare de peste alte 200.000 de euro, aflat taman în patrimoniul firmei împricinate, așa cum relatează cei de la Recorder.

Ce altă explicație putem găsi referitor la tăcerea din jurul acestei dubioase afaceri, pentru acoperirea căreia s-a produs un fals, dar periculos scandal național, așa cum este scandalul Șoșoacă, decât că mărimea și implicațiile acestei ticăloșii sunt mult mai extinse decât pare la prima vedere?

Icebergul își arată, prin doamna Viscol, doar vârful, iar prin scandalul Șoșoacă, doar pelicula organică a deșeurilor inflamabile, care plutesc la suprafață pentru a acoperi grozăvia cu și mai scârboasele ei mari tentacule.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu