Recrutare la Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș: încadrare din sursă externă-octombrie 2024

Distribuie pe:

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I”, lt. PAȘCA Roxana a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă că unitatea a scos la concurs 6 posturi de subofițer operativ principal, cu a doua specialitate conducător auto, prin încadrare directă din sursă externă și rechemare în activitate (pentru cadre militare).

“Suntem în plin proces de recrutare, care se încheie vineri, 11 octombrie a.c., prin urmare am organizat această conferință de presă pentru a detalia condițiile și criteriile de participare și pentru a răspunde unor întrebări adresate de către cetățenii interesați de aceste concursuri”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Cei care doresc să aplice pentru aceste posturi trebuie să îndeplinească o serie de criterii specifice, printre care: Cetățenia română și domiciliul în România; Absolvirea studiilor medii cu diplomă de bacalaureat; Aptitudini medicale, fizice și psihologice corespunzătoare; Permis de conducere categoria B.

Aceștia sunt invitați să trimită cererile și dosarul de recrutare, scanat integral și lizibil, în format PDF, la adresa de email a unității: resurseumane@jandarmeriamobilamures.ro, până la data de 11 octombrie 2024, inclusiv. Toate documentele necesare pentru întocmirea dosarului de recrutare sunt enumerate în secțiunea “Dosar recrutare” din cadrul anunțului de concurs afișat pe site-ul hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/ precum și pe site-ul www.jandarmeriamobilamures.ro, secțiunea “Cariera” “Anunțuri angajări”.

Probele de concurs includ: Proba de evaluare a performanțelor fizice, care va avea loc în perioada 21-25 octombrie 2024; Un test scris de tip grilă, programat pentru data de 02 noiembrie 2024.

Informații cu privire la locul și ora susținerii probelor de concurs, respectiv proba fizică (care este eliminatorie) și testul scris, vor fi comunicate ulterior, în secțiunea “Fișiere” din anunțul de concurs.

Cei care vor fi declarați admiși în urma susținerii celor două probe vor susține o testare psihologică și apoi o verificare medicală, urmând ca ulterior să fie încadrați în cadrul unității.

Tot în anunțul de concurs, se găsesc mai multe detalii, precum toate condițiile și criteriile ce trebuie îndeplinite, formularele și modelele documentelor constitutive ale dosarului de recrutare, tematica și bibliografia pentru concurs.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, Colonel Bitere Ionuț a oferit răspunsuri la o serie de întrebări primite în timpul derulării campaniei de recrutare din partea mai multor cetățeni.

El a precizat că responsabilitatea scanării complete a documentelor obligatorii enumerate în anunțul de concurs revine exclusiv candidatului. “Colegii mei de la Compartimentul Resurse Umane, care atribuie un indicativ dosarului de recrutare, nu verifică dosarul în același timp; indicativul atribuit reprezintă o confirmare de primire, nu o verificare a corectitudinii dosarului. Această atribuție revine comisiei de concurs, așa cum am menționat mai devreme.

Prin urmare, vă rugăm să acordați o atenție deosebită acestui aspect. Documentele obligatorii, care trebuie să se regăsească în dosarul de recrutare, sunt cele numerotate cu asterisc (*) în anunțul de concurs. Nu se iau în considerare dosarele sau completările transmise după data limită menționată în anunțul de concurs”, a spus comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș, colonelul Bitere Ionuț. El a mai subliniat faptul că una din cerințele obligatorii este absolvirea studiilor medii cu diplomă de bacalaureat. (A.R.)

Lasă un comentariu