“Colegiul Național Al Papiu Ilarian” și școlile gimnaziale din Pogăceaua și Viișoara, decorate de președintele României

Distribuie pe:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, președintele României a acordat distincțiile Ordinul “Meritul pentru Învățământ” și Medalia “Meritul pentru Învățământ” unui număr de 101 școli din țară.

Cele trei unități de învățământ din județul Mureș care au fost decorate sunt: Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” - Ordinul “Meritul pentru Învățământ”; Școala Gimnazială din Viișoara - Ordinul “Meritul pentru Învățământ”; și Școala Gimnazială din Pogăceaua - Ordinul “Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler.

Distincțiile au fost acordate în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți după-amiază la Palatul Cotroceni.

“Această distincție este o recunoaștere a eforturilor, dedicării și profesionalismului exemplare ale cadrelor didactice din colegiul nostru, pentru care educația de înaltă calitate a fost și va rămâne un standard esențial. Rezultatele remarcabile obținute de elevii noștri pe plan național și internațional reflectă angajamentul și munca asiduă a dascălilor școlii. Astăzi, suntem onorați că meritele noastre sunt recunoscute chiar de Președinția României. Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” va continua să fie parte integrantă a elitei școlilor din România”, a declarat Cristina Ligia Someșan, directorul colegiului, pentru Cuvântul liber. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu