Evenimente

Distribuie pe:

La Cetatea Medievală din Târgu Mureș - Identitate prin cultură din zestrea Ardealului.

Dacă ești meșter popular sau artizan și vrei să faci parte din echipa noastră, te așteptăm în perioada 12-13 octombrie 2024, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, la Festivalul Identitate prin cultură din zestrea Ardealului.

Scopul târgului este acela de a evoca și crea atmosfera târgurilor tradiționale. Principalele activități sunt de educare a meșteșugului reprezentat și realizarea de mici ateliere pentru copii.

Participanții vor fi remunerați. Cei interesați ne pot scrie pe adresa crishar13@yahoo.com.

Plimbare cu Bicicleta în Jurul orașului Târgu Mureș - 12 octombrie

În fiecare toamnă, Asociația Mureș Runners organizează o plimbare cu bicicleta de-a lungul râului Mureș. Evenimentul este gratuit și adecvat pentru o excursie în familie, traseul fiind accesibil și pentru copii.

Anul acesta, plimbarea cu bicicleta este programată pentru sâmbătă, 12 octombrie, la ora 10:00. În cazul în care sâmbătă dimineață va ploua, evenimentul va fi reprogramat duminică, 13 octombrie, la aceeași oră.

Traseul proiectat de organizatori parcurge zona periurbană a municipiului Târgu Mureș, pornind de la locul tradițional de întâlnire (complexul Weekend, zona Go Kart) către localitățile Chinari și Glodeni, cu întoarcere pe malul stâng sau pe malul drept al Mureșului, în funcție de pregătirea fizică a participanților.

Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, concert extraordinar la Cluj-Napoca

Filarmonica de Stat Târgu Mureș a fost înființată în anul 1950 prin efortul dedicat al unor muzicieni de excepție precum Zeno Vancea și Kozma Géza. De aproape opt decenii, instituția își consacră activitatea promovării muzicii simfonice, operelor, operetelor, concertelor corale și camerale, contribuind astfel la educarea aprecierii artei și frumosului în rândul comunității târgumureșene și mureșene. Filarmonica își desfășoară activitatea în cadrul impresionantului Palat al Culturii din Târgu Mureș.

Prestigiul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș se datorează excelenței și profesionalismului celor trei ansambluri artistice - Orchestra Simfonică, Corul Mixt și Cvartetul de Coarde - care, în fiecare sezon, propun un repertoriu divers, complex și captivant, acoperind toate etapele creației muzicale universale și autohtone, inclusiv lucrări contemporane. Târgu Mureș, cu mozaicul său multietnic și multicultural, a fost întotdeauna un magnet pentru personalități artistice de top, care au adus lumina artei lor localnicilor pasionați de frumos. Muzicieni de renume mondial, precum Pablo Casals, George Enescu și Bartók Béla, au fost atrași să împărtășească talentul lor în acest oraș.

La Cluj-Napoca, pe 3 noiembrie 2024, orchestra este dirijată de Pablo Boggiano, un dirijor iubit de publicul local, care se bucură de o activitate prolifică de peste două decenii. Angajamentul față de excelență artistică și educaționale face din Filarmonica de Stat Târgu Mureș un pilon esențial al vieții culturale din regiune.

Bilete sunt disponibile pe www.entertix.ro.

Neliniște de Ivan Rîrîpaev (r. Tudor-Cristian Popescu)- Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu”- duminică, 13 octombrie

Reprezentația va avea loc duminică, 13 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Mică.

Biletele pot fi achiziționate online de pe https://teatrunational.biletmaster.ro/.../44004148/Neliniste

Turneul național de pian - UMFST “G.E. Palade”

Muzica clasică se va asculta la finalul săptămânii la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Duminică, 13 octombrie, de la ora 17.00 va avea loc următorul concert de pian din cadrul turneului Classic Unlimited 2024, după cele găzduite la Petrila, Blaj, Roșia Montană, Cluj și Gilău.

Concertul va avea loc în Sala de Sport “Dr. Anton Pongrácz”, pe strada Gheorghe Marinescu nr. 38. Accesul este gratuit, pe bază de rezervare online pe website-ul https://classicunlimited.ro/, în limita locurilor disponibile.

Sánta Csaba - 60: O retrospectivă a creației sale în bronz la Muzeul Județean Mureș

Muzeul Județean Mureș - Secția de Istorie organizează la Târgu Mureș, în perioada 12 octombrie - 24 noiembrie 2024, expoziția Sánta Csaba - 60, o expoziție personală a artistului contemporan Sánta Csaba. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18.00, în sălile expoziționale ale Muzeului Județean Mureș, Secția de Istorie din Cetatea Târgu Mureș.

Cetatea Medievală Bastionul Blănarilor - 11 octombrie

Fotoclubul “Marx Jozsef” din Târgu Mureș vă invită la vernisajul celui de-al 11-lea Salon Internațional de Artă Fotografică, vineri, 11 octombrie, ora 18.00.

.

Lasă un comentariu