Karateka de la CSM Târgu Mureș, medaliați la Cupa României de Wushu sanda-light!

Distribuie pe:

Cupa României la Wushu sanda-light a fost organizată sâmbătă, 5 octombrie 2024, la Sala Sporturilor „Simon Ladislau" din Târgu Mureș la Târgu Mureș. La competiția, rezervată juniorilor și seniorilor, au participat circa 200 de sportivi de la zeci de cluburi din țară fiind organizată de cluburile Rising Warriors Târgu Mureș și CS Mureșul Tg. Mureș, sub egida Federației Române de Wushu Kungfu și cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Mureș. La deschiderea evenimentului, au fost prezenti și foștii campioni mondiali și europeni la wushu, frații Gombos Csaba și Attila, precum și campionul mondial la kempo și medaliat la Mondialele de de wushu, Traian Rus, precum și campionul mondial si European, la Kick Light și Light Contact, Poczo Zoltan, toți patru din Tg. Mureș.

„Ne-am străduit să facem ceva frumos pentru acest oraș, o competiție de wushu nemaifiind organizată la Tg. Mureș de aproximativ 20 de ani. Am zis să reaprindem flacăra wushu-lui la noi în oraș, iar pe viitor ne dorim să aducem și competiții internaționale", a afirmat Martonffy Otto, președintele clubului Rising Warriors Târgu Mureș. Clubul CSM Târgu Mureș a fost reprezentat de șapte sportivi, care au obținut următoarele rezultate: medalii de aur / Sajgó András - categoria 15-17 ani, 65 kg, Țarca Silviu - categoria 18-40 ani, 75 kg; medalie de argint / Balaj Szilárd Dániel - categoria 18-40 ani, 75 kg; medalii de bronz / Sajgó Ágnes - categoria 12-14 ani, 60 kg, Boda Sára - categoria 15-17 ani, 56 kg, Kovács Robert Csanád - categoria 18-40 ani, 65 kg. Este interesant, în cazul sportivei Sajgó Ágnes, care la cântar a avut 54,3 kg, dar, din păcate, nu a existat o categorie de greutate corespunzătoare pentru ea și astfel a fost încadrată la categoria de 60 kg. În afară de sportivii amintiți, clubul CSM a mai avut un reprezentant la categoria de vârstă 15-17 ani - 56 kg, Rădulescu Rareș, care s-a clasat pe locul 5. „Au luptat cu dăruire totală, s-au comportat sportiv în fiecare moment, chiar și atunci când s-a acționat neregulamentar împotriva lor. Performanța lui Sajgó Andris a fost remarcabilă, iar în viitor, simt că putem obține rezultate excepționale cu el. Cele două fete au luptat într-un mod de care mulți băieți ar putea lua exemplu", a declarat Mátyus Ervin, antrenor CSM Târgu Mureș.

Luptătorii mureșeni, victorioși la Campionatul Balcanic din Macedonia

Luptătorii de la ACS de Lupte BSG din Târgu Mureș, au reprezentat România la Campionatul Balcanic de lupte din Macedonia. 600 de sportivi din 12 țări s-au luptat timp de o săptămână pentru mult râvnitele medalii și titlul de campion balcanic. Mureșenii s-au comportat exemplar, obținând rezultate remarcabile și aducând totodată puncte prețioase în clasamentul pe națiuni, unde România s-a clasat pe locul 2. Cu un bilanț de 7 medalii cucerite de 7 sportivi, dintre care 4 titluri de campion balcanic și 3 medalii de bronz, ACS de Lupte BSG din Târgu Mureș a fost clubul cel mai productiv din România la acest campionat, demonstrând încă o dată că a reprezentat cu cinste țara noastră. Au cucerit titlurile de campioni balcanici: Hărsan Georgiana, Manțog Claudia, Manțog Simina și Bălan Sorin, respectiv au fost medaliați cu bronz sportivii Manțog Florentina, Metea David și Goran Ionuț. (Sursa foto: ACS Lupte BSG/facebook)

Neșansă pentru ACS Târgu Mureș!

Etapa a 6-a care închide o treime din sezonul regular al actualei ediții a Ligii 3 de fotbal, 2024-2025, s-a disputat vineri și sâmbătă, 4-5 octombrie 2024. In Seria 7, un duel pe vreme nefavoabilă fotbalului s-a disputat la Târgu Mureș, pe terenul de la Academia de Sport Mureșul, unde echipa locală ACS Târgu Mureș a încheiat la egalitate confruntarea cu Unirea Dej, scor 1-1 (Alex Oltean (88 - penalty) / Adrian Mar -56). "Nu a fost un meci rău făcut de noi, chiar bun, dar din păcate acesta este fotbalul, care te pedepsește. Trebuie să muncim mult mai mult, să oferim la aceste meciuri oficiale, mai multă încredere pe ultima pasă și pe ultimul șut la finalizare", a declarat Mihai Ianc, antrenor principal ACS Târgu Mureș. Alte rezultate din Seria 7: ACS Mediaș - CSU Alba Iulia 1-1, Metalurgistul Cugir - ACSM Codlea 2-0, Avântul Reghin - CIL Blaj 1-3, Unirea Alba Iulia - Gloria Bistrița Năsăud 1-1. In clasament conduce ACS Mediaș cu 14 puncte. ACS Târgu Mureș ocupă locul 7 cu 7 puncte. Avântul Reghin - locul 9 cu 3 puncte. (Sursa foto: Marosvásárhelyi SE - ACS Târgu Mureș/ Facebook)

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu