Programul Național „Campion în Școală"

Distribuie pe:

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport au semnat marți, 1 octombrie, protocolul de colaborare pentru implementarea Programului Național „Campion în Școală", un parteneriat menit a stimula interesul pentru sport în rândul tinerilor.

Ligia Deca, Ministrul Educației:„Prin acest protocol dorim să aducem marii campioni ai sportului românesc mai aproape de elevi și de cadrele didactice, pentru a inspira și pentru a motiva generațiile tinere să adopte un stil de viață sănătos și activ (…)."

Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport:„Educația fizică și sportul nu sunt doar materii școlare, ci instrumente esențiale pentru dezvoltarea integrală a copilului, iar prin exemplul marilor campioni, ne dorim să le arătăm tinerilor că sportul îi poate ajuta să devină oameni mai buni".

La semnarea protocolului au fost prezenți sportivii: Constantina Diță, campioană olimpică atletism, Andreea Răducan, campioană olimpică gimnastică, Alina Dumitru, campioană olimpică judo, Lăcrămioara Perijoc, campioană europeană box, Claudiu Fometescu, antrenor federal la Federația Română de Baschet, Cătălin Burlacu, manager general la Federația Română de Baschet, elevii David Rașoga și David Fometescu, care au obținut locul I și medalie de aur la baschet 3x3, Gimnaziada ISF, Rio de Janeiro (2023).

Protocolul prevede implicarea unui număr de minimum 47 de campioni ai sportului românesc, retrași din activitatea sportivă, care vor participa în mod activ la activitățile programului, în calitate de „ambasadori ai sportului școlar". Aceștia vor fi implicați în următoarele activități: lecții de educație fizică și sport, ore de consiliere și orientare, precum și competiții sportive școlare în județele și sectoarele unde au fost desemnați, inspirând elevii și cadrele didactice prin propriul exemplu. (sursa și foto - edu.ro) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu