Marți, 1 octombrie 2024, în ziua Praznicului Acoperământului Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din parohia Nima Râciului, protopopiatul Târgu Mureș. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.
Adresându-se credincioșilor prezenți, Chiriarhul Alba Iuliei a spus: „Maica Domnului este cel mai mare dar făcut de către omenire lui Dumnezeu, dar un dar pentru care Dumnezeu ne răsplătește cu nenumăratele Sale daruri. Stăpâna cetească este de o mie de ori mai gata să ne sară în ajutor decât suntem noi gata să apelăm la milostivirea ei. Fericitul Augustin spunea că adevărata cinstire o dăm unei persoane sfinte când îi imităm exemplul. Așadar, să o venerăm pe Născătoarea de Dumnezeu, întrupând virtuțile ei în viața noastră, și anume: credința, iubirea, smerenia, ascultarea, răbdarea și curăția. Datori suntem să o cinstim pe Maica Domnului cu dreaptă mărire și să o rugăm să ne mijlocească din cer iertare de păcate, sănătate, pace, bucurie și mântuire, protejându-ne neîncetat sub sfântul Acoperământ al său.”
La finalul Sfintei Liturghii, în semn de recunoștință pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă în ogorul Bisericii lui Hristos pe parcursul anilor de slujire, părintele Claudiu Haja, păstor al parohiei Nima Râciului începând cu luna decembrie a anului 2022, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumusețarea și renovarea locașului de închinare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei Alba Iuliei diplome de aleasă cinstire.
Biserica de lemn cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Nima Râciului a aparținut în trecut Mănăstirii de la Râciu. Strămutată la sfârșitul secolului al XVII-lea în parohia Râciu, locașul de cult a fost amplasat în Nima Râciului, în anul 1925. Șapte decenii mai târziu, în 1995, a fost construită Sfânta Masă, urmând ca în anul 2003 să fie montat noul iconostas. De asemenea, locașul bisericesc a fost împodobit cu pictură, lucrarea fiind executată de prof. Viorel Nimigeanu. Ulterior, în timpul păstoririi părintelui protopop Răzvan Șulea, au fost demarate ample lucrări de înfrumusețare a bisericii parohiale.