Protest al sindicaliștilor din subordinea Consiliului Județean Mureș

Distribuie pe:

Sindicatul Acord, cel care reprezintă interesele angajaților din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș și din alte instituții subordonate Consiliului Județean Mureș, a anunțat că pe 8 octombrie a.c., în intervalul orar 12.00-13.00, va picheta Palatul Administrativ din Târgu Mureș, care găzduiește Consiliul Județean și Prefectura. Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt: eliminarea inechităților salariale pentru angajații care intră sub incidența art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; eliminarea inechităților salariale pentru angajații care sunt salarizați conform anexelor din Legea nr. 153/2017; actualizarea sporurilor la salariul de bază și modificarea Ordonanței nr. 27/2024 privind condițiile de obținere a atestatului, procedura de atestare și statutul asistentului maternal, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 789 din 09 august 2024.

Pe lângă angajații din DGASPC Mureș, Sindicatul ACORD, afiliat la Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România - “COLUMNA”, îi reprezintă și pe cei din aparatul de specialitate al Consiliului Județean și cei de la Transilvania Motor Ring.

Președintele Sindicatului ACORD, Puiu Lucian, a declarat pentru Cuvântul liber că “de-a lungul timpului, legea salarizării a creat distorsiuni în sistem. Aceeași funcție, aceeași vechime, dar două salarii diferite, pentru că unul este printr-o grilă, iar altul printr-o hotărâre a Consiliului Județean. Aceste două mecanisme total independente au dus la aceste anomalii. De exemplu, am doi șoferi; cel cu grila guvernului câștigă mai mult cu 1.200 de lei față de cel cu grila Consiliului Județean. Un alt exemplu: Guvernul a dat, printr-o Ordonanță de Urgență, o majorare salarială, dar a creat o nedreptate. Pe o funcție similară, salariul de bază în spitale este mai mare decât cel din căminele de îngrijire din subordinea Consiliului Județean. Vor pleca oamenii din cămine la spitale, pentru că vor căuta un salariu mai bun.”

El a mai precizat pentru cotidianul nostru că va transmite, în perioada următoare, o serie de informări pentru a explica în detaliu aceste inechități împotriva cărora vor avea loc aceste mișcări sindicale. (A.R.)

Andrei Roman

Lasă un comentariu