Primim de la cititori - Petiție pentru pistele de biciclete din Centru și din strada Gheorghe Doja

Distribuie pe:

CĂTRE,

Municipiul Târgu-Mureș

în atenția primarului Soós Zoltán, consilierilor locali PSD, PNL, UDMR, POL

Direcția Tehnică, Administrația Domeniului Public

Subsemnatul Zsombor FERENCZ, cu domiciliul în Târgu Mureș, str. Livezii nr. 18, contact@zsomborferencz.ro prin prezenta vă solicit următoarele:

1. Introducerea / înființarea imediată a pistelor de biciclete ÎN CENTRUL orașului, pentru că altfel bicicliștii nu pot circula în siguranță în nicio direcție! Tergiversarea acestei intervenții generează multe accidente și situații periculoase pentru toți participanții la trafic, dar mai ales face imposibilă circulația ecologică / alternativă! Degeaba se fac piste la periferia orașului, dacă NICI în centru nu există căi de acces pentru bicicliști! Nu are nici un sens să se propună investiții grandioase care vor putea fi implementate peste zeci de ani, din moment ce din anul 1990 sau din 2020 (de când conducerea actuală a orașului a fost instaurat) NU S-A FĂCUT NIMIC pentru pistele de biciclete din centru și nici azi nu se face nimic!

2. Cer Direcției Tehnice și constructorului care execută lucrările de modernizare și modificare a infrastructurii rutiere de pe strada Gheorghe Doja, lucrare în curs de execuție, să modifice racordurile pistelor de bicicliști și a trotuarelor cu carosabilul în toate intersecțiile tratate în investiție, prin coborârea bordurilor de delimitare între spațiul carosabil și cel dedicat velo și pietonal astfel încât să se respecte cerințele normativului de handicap: NP 051/2001, respectiv o diferență de nivel (bordura) având o înălțime maximă de 2,5 cm între spațiul carosabil și pistele pentru cicliști și pietonal, dar recomandat la aceeași nivel - dar de preferat la nivel conform pozelor din Cluj-Napoca.

Totodată vă rog să marcați trecerile de piste de biciclete în intersecții lângă trecerile de pietoni pe întreaga lungime a traseului pentru a evita accidentele, în acest moment fiind marcate numai anumite intersecții. Vă rog să luați măsuri pentru modificarea zonelor mai sus descrise dar mai ales pentru introducerea pistelor în CENTRUL ORAȘULUI!

Târgu Mureș

25 septembrie 2024

ZSOMBOR FERENCZ

Lasă un comentariu