Cosmin Pop, noul proprietar al cotidianului Cuvântul liber: “Nu mă interesează bani de la niciun partid politic. Tăcerea mea nu este de cumpărat, simțurile mele nu sunt de adormit.”

Distribuie pe:

Prezent miercuri seara în emisiunea Agenda de Mureș, realizată de jurnalistul Adrian Giurgea, omul de afaceri târgumureșean Cosmin Pop, proprietarul cotidianului Cuvântul liber, a declarat, în contextul discuției despre candidaturile unor politicieni mureșeni cu prestații lamentabile în diferite funcții publice la alegerile parlamentare din iarnă, că îi va face pe mulți dintre aceștia să se “sature a mai candida”.

La finalul emisiunii, care poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Agendei de Mureș, cei doi au discutat despre cum va aborda cotidianul Cuvântul liber campania electorală, dar și despre politica editorială a ziarului. Este pentru prima dată când noul acționar majoritar al cotidianului nostru a discutat public despre proiectul Cuvântul liber, după preluarea acestuia.

“Am fost întrebat de colegii mei de acolo (Cuvântul liber - n.r.) și le-am spus că, din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de direcție pe care această campanie electorală trebuie să o aibă. Vreau o radiografie la sânge a ceea ce se întâmplă și a ceea ce urmează. Nu mă interesează bani de la niciun partid politic. Tăcerea mea nu este de cumpărat, simțurile mele nu sunt de adormit”, a spus Cosmin Pop.

El a fost întrebat despre traiectoria cotidianului în perioada următoare. “Eu încerc. Dacă în cazul Cocoșul de Aur am reușit, pe altă direcție - una jurnalistică, Cuvântul liber vreau să-l transform într-o tribună în care să se regăsească societatea și să scrie articole de calitate atât jurnaliști de excepție, cât și profesioniștii cetății. Sunt mulți oameni aici care, din lehamite, refuză orice afișare și e păcat de ei că nu îi vedem. Tribuna trebuie să aibă o voce echidistantă, transparentă și chiar critică. Nu mai merge cu zăhărelul, trebuie cu biciul”. Omul de afaceri a mai spus că, din păcate, “sunt instituții media complet acaparate de o singură formațiune politică. Nici măcar nu mai fac efortul unei încercări de obiectivitate. Pe față.”

Andrei Roman

Lasă un comentariu