Consiliul Județean Mureș a luat astăzi decizii legate de ”Programul pentru școli al României” și de rectificări bugetare

Distribuie pe:

Una dintre cele mai importante hotărâri ale ședinței ordinare din septembrie a fost cea referitoare la rectificarea bugetului instituțiilor subordonate Consiliului Județean. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a primit o alocare de 6,3 milioane lei din resursele proprii ale Consiliului Județean pentru a asigura salariile angajaților. Bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș a fost suplimentat cu 1 milion de lei, sumă provenită din partea Casei de Asigurări de Sănătate, care poate fi folosită pentru cheltuieli de funcționare. Biblioteca Județeană Mureș a primit 200 de mii de lei pentru cheltuieli de funcționare și achiziția de cărți și publicații. De asemenea, Ansamblul Artistic Mureș a primit o alocare de 16 mii de lei pentru achiziționarea unei noi centrale termice.

În cadrul rectificării bugetului de stat din septembrie, Consiliul Județean Mureș a primit 1.252.000 de lei pentru implementarea ”Programului pentru școli al României” în perioada septembrie-decembrie. De asemenea, Consiliul Județean a primit 10,8 milioane de lei pentru acoperirea salariilor personalului neclerical. Din această sumă vor fi plătite majorările salariale aprobate în luna martie, pe care angajații le vor primi retroactiv.

Secretariatul de Stat pentru Culte a aprobat pentru anul în curs suplimentarea cu 10 posturi numărul personalului neclerical angajat în unitățile de cult din județul Mureș: Biserica Ortodoxă a primit 4 posturi, Biserica Adventistă 1 post, Biserica Penticostală 1 post, Biserica Romano-Catolică 3 posturi, iar Biserica Evanghelică 1 post. Salariile acestor angajați vor fi, de asemenea, acoperite din fondurile alocate prin rectificarea bugetului de stat din septembrie.

În ședința de astăzi, Consiliul Județean a decis să suplimenteze bugetele primăriilor care organizează la nivel local implementarea ”Programului pentru școli al României”, cu un total de 633 de mii de lei. În județul Mureș sunt în prezent 18 unități administrativ-teritoriale care gestionează la nivel local ”Programul pentru școli al României”, iar aceștia au primit următoarele suplimentări pentru acoperirea cheltuielilor din perioada septembrie-decembrie: Municipiul Sighișoara 23 mii lei, Orașul Miercurea Nirajului 113 mii lei, Comuna Bălăușeri 34 mii lei, Comuna Bereni 6 mii lei, Comuna Chibed 19 mii lei, Comuna Corunca 13 mii lei, Comuna Crăciunești 36 mii lei, Comuna Cristești 14 mii lei, Comuna Eremitu 53 mii lei, Comuna Gălești 23 mii lei, Comuna Ghindari 61 mii lei, Comuna Gornești 81 mii lei, Comuna Măgherani 16 mii lei, Comuna Pănet 37 mii lei, Comuna Păsăreni 22 mii lei, Comuna Sărățeni 20 mii lei, Comuna Sângeorgiu de Mureș 39 mii lei și Comuna Vărgata 23 mii lei.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un comentariu