ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, va fi prezent la Sfințirea Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, care va avea loc duminică, 29 septembrie

Distribuie pe:

Dragii noștri,

cu aleasă bucurie în Hristos-Domnul, vă invităm să luați parte la cel mai important eveniment al comunității noastre: târnosirea (sfințirea) măreței noastre biserici - Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” Unirii, Târgu Mureș.

Marea sărbătoare va debuta în după-amiaza zilei de sâmbătă, 28 septembrie a.c., când, începând cu orele 18.00, un ales sobor de preoți va oficia slujba Vecerniei unite cu Litia.

În zorii zilei de duminică, 29 septembrie 2024, îl vom avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de târnosire a bisericii și Dumnezeiasca Liturghie.

Ceremonia religioasă va începe de la orele 08.30, când se va săvârși slujba de sfințire a Aghiasmei mici, iar de la orele 09.30 îl vom întâmpina pe Ierarhul nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de sfințire a bisericii, continuând cu Dumnezeiasca Liturghie.

Pentru că biserica va îmbrăca cele mai alese și nobile straie de sărbătoare, vă adresăm și dumneavoastră îndemnul de a scoate din garderobă costumul popular, ia tradițională românească și/sau orice alt accesoriu vestimentar (brâu, insignă etc.) cu motive tradiționale, pentru a cinsti cum se cuvine cel mai mare eveniment al comunității noastre.

Vă așteptăm cu drag, de la mic la mare!

“Binecuvântează, Doamne, pe cei ce iubesc frumusețea Casei Tale!...”

Cu dragoste părintească,

Pr. Vasile Ilieș

dimpreună cu membrii Consiliului Parohial al Parohiei Târgu Mureș IV

Pr. Silviu Jimborean

dimpreună cu membrii Consiliului Parohial al Parohiei Târgu Mureș XI

Lasă un comentariu