IERBAR, o experiență teatrală multisenzorială în regia lui Radu Afrim, la Sala Mare

Distribuie pe:

O meditație poetică asupra vieții, având ca sursă de inspirație poezia însăși, dar și natura, spectacolul IERBAR prezintă o perspectivă inedită - filtrată prin sensibilitatea artistică inconfundabilă a lui Radu Afrim - asupra trecerii timpului într-un cadru în care coexistă cupluri tinere, cupluri de vârstă medie, dar și cupluri în vârstă. Acestea se află în faze existențiale diferite, dar fragilitatea, dorința de iubire și de comuniune, precum și conștiința că totul e efemer le impregnează fiecare gest și acțiune. În freamătul nesfârșit al naturii putem distinge, la scară micro, caracterul infinit al universului macro care ne întâmpină cu răsărituri, apusuri și stele, un univers deopotrivă familiar și misterios-fascinant, de care suntem, în esență, inseparabili.

IERBAR e o experiență teatrală multisenzorială, dar și una interioară, o călătorie în care magicul însoțește concretul așa cum, atunci când respirăm în ger, nu putem opri șuvoaiale de aburi să ne încadreze volatil chipurile.

Scenariul a fost scris de Radu Afrim și este inspirat de volumul de poezie „Cartea plantelor și animalelor" de Simona Popescu.

Producția a fost distinsă în 2023 cu Premiul UNITER la categoriaCel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută.

Din distribuție fac parte actorii Nicu Mihoc - Viorel (Stalker), Berekméri Katalin - Róza, Elena Purea - Ea, Theo Marton - El, Alex Stoicescu - Darius, Larisa Dobrin - Staminia, Cristina Holtzli - Rebeca, Luchian Pantea - Piticu, Ale Țifrea - Dia, Dana Pancu - Sora 2, Loredana Dascălu - Sora 1, Mela Mihai - Profa și Radu Anastas - Cameraman.

Regia artistică, filmările și universul sonor îi aparțin lui Radu Afrim, scenografia a fost concepută de Irina Moscu, dramaturgia de scenă a fost realizată de Andreea Radu, Lighting design-ul a fost conceput de Cristian Niculescu, Video Design-ul îi aparține lui Trucza Samu, asistent de regie a fost Dragoș Stoenescu, asistentă de scenografie a fost Sikó Dorottya, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun.

În cadrul proiecțiilor video se regăsește o lucrare semnată de artista vizuală Helen Flockhart.

Prima reprezentație stagională va avea loc duminică, 29 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Spectacolul are o durată de 2 ore și 10 minute și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma www.teatrunational.biletmaster.ro

Biletele în format fizic pot fi achiziționate de la Casierie de luni până vineri între orele 9.00-19.00 și, în weekend, cu o oră înainte de reprezentații. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0365/80.68.65.

PR Marketing Compania Liviu Rebreanu

Lasă un comentariu