Vizită oficială de la Benemérita Universidad Autónoma de Puebla (BUAP), Mexic la UMFST Târgu Mureș

Distribuie pe:

UMFST “G.E. Palade” Târgu Mureș a primit vineri, 20 septembrie 2024, vizita unei delegații de la Benemérita Universidad Autónoma de Puebla (BUAP), Mexic, formată din Directorul de Internaționalizare, prof. dr. Jose Ramón Eguibar Cuenca, medic și cercetător și prof. dr. María del Carmen Cortés Sánchez, însoțiți de dl. Dorin Zăgrean, Consul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca.

Invitații străini și conducerea UMFST “G.E. Palade” Târgu Mureș au purtat discuții în vederea extinderii colaborărilor care facilitează mobilitățile academice Erasmus pentru studenți și cadre didactice, precum și cooperări care să dezvolte legăturile interculturale.

Benemérita Universidad Autónoma de Puebla este una dintre cele mai mari și mai importante universități publice din Mexic. Având o tradiție de peste 85 de ani în învățământul superior, peste 130.000 de studenți și o reputație internațională solidă, Universitatea oferă pregătire în peste 80 de specializări, printre care se numără Medicina, Ingineria, Științele Politice, Dreptul, Științele Economice etc., fiind și domenii de interes comun.

Cu ocazia vizitei, prof. dr. Ramón Eguibar, cu o activitate prodigioasă de peste 40 ani în domeniul neuroștiinței, a susținut prelegerea “Tubulinopathies a new search for neurodevelopmental diseases: the use of the taiep rat” și a vizitat Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice.

Lasă un comentariu