Stimulente financiare pentru absolvenții de nota 10!

Distribuie pe:

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, 18 septembrie, acordarea de stimulente financiare în valoare totală de 548.000 lei absolvenților de gimnaziu și absolvenților de liceu care au obținut media 10 la sesiunile susținute în cursul acestui an, în vederea promovării activității de înaltă performanță din învățământul preuniversitar.

Astfel, 74 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care au obținut media 10 la evaluarea națională în sesiunea 2024, vor primi câte 2.000 de lei fiecare, iar 80 de absolvenții de bacalaureat care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, vor primi câte 5.000 de lei fiecare, a decis Executivul.

Sumele aferente stimulentelor financiare se alocă din bugetul Ministerului Educației pe anul 2024, iar lista beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin Ordin al ministrului Educației.

Executivul precizează că „măsura reprezintă un semn apreciere față de rezultatele remarcabile obținute de tinerii absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu, și vizează încurajarea performanței școlare". (I.S.)

Lasă un comentariu