28 septembrie, la Bastionul Tăbăcarilor din Cetatea Medievală Expoziția PAUZĂ

Distribuie pe:

La Târgu Mureș se va desfășura primul eveniment public al rezidențelor ȘAH 2024 - expoziția „Pauză", curatoriată de Alexandra Boaru, Daniel Semenciuc și Valentin Teodorescu. Vernisajul va avea loc pe 28 septembrie la Bastionul Tăbăcarilor din Cetatea Medievală.

Expoziția cuprinde lucrările finale ale artiștilor rezidenți care au călcat pragul de Acasă în ediția ȘAH de anul acesta și reprezintă cercetarea și explorarea lor artistică în satul transilvănean Hundorf (azi Viișoara). Pornind de la ideea că excesul de performanță și alergarea parcă mereu împotriva timpului ajung să ne obosească spiritual și mental, să șubrezească mediul și relațiile interumane, curatorii propun un moment de repaus, de întoarcere către noi înșine, fără presiuni exterioare: „Pauza e un bun prilej de a ne recâștiga atenția împrăștiată, de a ne scufunda într-o contemplare buimacă a lumii (…). Dar pauza nu e doar un moment de tânjală, ci și o aplecare activă către sine: o introspecție, o grijă

pentru propria persoană și pentru eul interior care, plasat într-un mediu nou, conștientizează valoarea, frumusețea, dar și fragilitatea unor lucruri precum comunitatea, ajutorul reciproc, natura".

Expun artiști din România, Turcia, Franța, SUA, Ungaria, Canada, Marea Britanie.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Mureș și cofinanțat de Primăria Târgu Mureș. (sursa foto - poetic.ro)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu