Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Bucureștiul vibrează pe ritmurile muzicii clasice la 143 de ani de la nașterea lui George Enescu!

Distribuie pe:

George Enescu a fost unul dintre cei mai importanți muzicieni ai secolului XX, iar Festivalul Internațional George Enescu, ce se organizează la București încă din anul 1958, este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel mondial. Ediția din acest an ( 27 august - 24 septembrie) oferă, printre altele, prilejul de a descoperi una dintre cele mai semnificative edificii dedicate muzicii: Ateneul Român, realizat în stil neoclasic, care găzduiește, în această perioadă, unele dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii clasice.

Clădirea a fost construită în secolul al XIX-lea, fiind proiectată de arhitectul francez Albert Galleron, iar în prezent este sediul Orchestrei Filarmonicii George Enescu.

Tot de numele lui George Enescu se leagă și construcția orgii de concert din Ateneul Român. Marele muzician a lansat un apel pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru achiziționarea unei orgi de mari dimensiuni, inițiativă care s-a materializat în anul 1939 cu sprijinul lui Oscar Walcker.

Așadar, melomanii au parte de un început de toamnă plin de emoție, de o călătorie muzicală de neuitat, cu interpretări extraordinare și momente unice, într-o capitală a muzicii clasice.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu