Târgu Mureș - Dosar penal pentru posibila infracțiune de „purtare abuzivă" săvârșită de doi polițiști față de un minor

Distribuie pe:

Sub titlul „Un caz șocant zguduie din nou orașul Târgu Mureș!", jurnaliștii de la punctul.ro (https://www.punctul.ro/ca-pe-vremea-militiei-minor -agresat-in-strada-de-politistii-i-p-j-mures...) relatează că, în noaptea de 5/6 septembrie, doi agenți ai IPJ Mureș au tăbărât pe un minor care mergea pe bicicletă, l-au doborât la pământ, cauzându-i o fractură de umăr și l-au lăsat într-o baltă de sânge, după care l-au abandonat în stradă, fără să încheie un proces verbal.

Tânărul a povestit că, în noaptea respectivă, după ce petrecuse cu niște prieteni, se afla pe o trecere pentru pietoni cu bicicleta, a făcut loc autospecialei de Poliției, după care a constatat că este urmărit de către unul dintre agenți. „Am auzit girofarul după mine, am trecut pe trotuar și am gândit că fac loc pentru polițiști (...) Dintr-o dată am auzit că fuge după mine polițistul și a sărit pe mine, am căzut amândoi, după aia m-a prins de gât. Eram imobilizat și după aia a venit al doilea polițist care a dat un pumn în ficat la mine (...) Am întrebat polițistul care mi-a dat un pumn că de ce am primit un pumn. El a răspuns că nu a dat un pumn și când am căzut m-am lovit la cap. După aia au cerut buletinul, i-am dat buletinul, au făcut o poză", a povestit adolescentul pentru jurnaliștii de la punctul.ro, citat de News.ro. Aceștia prezintă certificatul medico-legal, conform căruia rănitul are leziuni traumatice care necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale, inclusiv o fractură la umărul stâng și escoriații faciale. Mama adolescentului a povestit pentru punctul.ro că s-a deplasat de urgență la locul incidentului, dar polițiștii plecaseră. „Soțul a fost sunat de copilul meu să venim pentru că e bătut de polițiști (...) Am coborât din mașină, erau trei polițiști, două echipaje. Am pus întrebarea de ce arată copilul meu în halul ăsta. Ei au spus că copilul a căzut din cauză că ei au vrut să-l oprească și el nu s-a oprit și în timp ce a fugit a căzut și din cauza asta arată așa, plin de sânge. Am întrebat de ce l-au lovit la ficat, au zis că nu ei au fost și cum a căzut s-a lovit la cap și sigur halucinează", a povestit mama băiatului. Femeia susține că polițiștii nu au chemat ambulanța și i-au spus că au vrut să îl oprească fiindcă mergea pe o roată.

În legătură cu acest incident, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș face următoarele precizări:

Împrejurările exacte ale cauzei și modul de intervenție fac obiectul unor cercetări desfășurate de polițiștii Biroului Control Intern din cadrul I.P.J. Mureș, în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârșire a infracțiunii de „purtare abuzivă", sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș. În paralel, în prezenta cauză a fost declanșată cercetarea prealabilă.

Menționăm că, din informațiile deținute până la momentul declanșării cercetărilor anterior amintite, reiese faptul că, în noaptea de 5/6 septembrie 2024, doi agenți de poliție ar fi intervenit pe strada Cutezanței din municipiul Târgu Mureș, după ce un tânăr de 17 ani, care se deplasa pe o bicicletă, nu ar fi dat curs semnalelor acustice și luminoase efectuate în vederea opririi sale.

La data de 10 septembrie 2024, părinții tânărului s-au prezentat la sediul Inspectoratului, sesizând faptul că, în cadrul intervenției, polițiștii ar fi avut un comportament abuziv față de fiul acestora.

Având în vedere aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a sesizat, de îndată, Biroul Control Intern, în cauză fiind înregistrat un dosar penal pentru clarificarea situației, în paralel cu verificări de ordin disciplinar.

Precizăm faptul că instituția noastră tratează cu maximă obiectivitate această sesizare și sprijină desfășurarea anchetei și a procedurilor penale, fiind direct interesată de aflarea adevărului cu privire la modul de intervenție și veridicitatea informațiilor semnalate.

Lasă un comentariu