La UMFST „George Emil Palade" - cei mai mulți studenți în anul I

Distribuie pe:

Rectorul Universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, ieri, în cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar, că instituția a reușit un record, prin intrarea în anul I a celui mai mare număr de studenți din istoria UMFST, aproximativ 4.000:

„(…) Privim acest lucru nu doar prin prisma cantității, a numărului de studenți, ci mai ales printr-un mesaj de interes, de prețuire, de încredere pe care cei care vin la UMFST Târgu Mureș ni-l dau prin această deschidere pe care o avem astăzi. Niciodată această sală n-a fost mai frumoasă ca astăzi, când văd în fața mea studenți, cadre didactice, cadre militare, părinți. Universitatea de astăzi capătă viață, așa cum și orașul Târgu Mureș capătă vibrație începând cu această zi în care deschidem anul universitar. Bănuiesc că sunt argumente puternice pentru ca autoritățile locale să înțeleagă că acesta este un oraș universitar prin definiție, prin el însuși, și această titulatură trebuie să o regăsim nu doar în vorbe, ci și ceea ce se întâmplă pentru universitate, pentru oraș", a declarat Leonard Azamfirei, citat de agerpres.ro.

Noul an universitar la UMFST Târgu Mureș începe cu programe noi de studii - un program de licență în domeniul psihologiei, o serie de programe noi de studii de nivel masteral, și anume Medical Humanity, asistență medicală militară, farmaco-vigilență și asistență medicală specializată, dar și cu reglementări noi, unele fiind consecința legii învățământului superior, care urmează să fie aplicate progresiv în fiecare instituție, altele, care derivă din angajamentul administrației universității, pentru aplicarea reformei RESTRART IQ:

„RESTRART IQ este reforma care merge până în profunzimea învățământului universitar în cadrul acestei universități. Începem anul universitar cu reglementări noi în ce privește învățământul clinic, formarea și promovarea în cariera didactică și universitară, cu ceea ce trebuie să facem pentru ca să fim o universitate relevantă nu doar la nivel național, ci și la nivel internațional", a subliniat rectorul.

Leonard Azamfirei a amintit că vor continua și se vor finaliza o parte dintre proiectele începute - un cămin studențesc nou, cu 260 de locuri, construcția spitalului universității ș.a.

Lasă un comentariu