PE AGENDA JUDEȚULUI MUREȘ

Distribuie pe:

Piața produselor metropolitane - str. George Enescu, Târgu Mureș - 19 septembrie

Dragi iubitori ai produselor locale!

Avem vești minunate! Ediția următoare a Pieței Produselor Metropolitane se va desfășura într-o nouă locație, pe strada George Enescu, pe 19 septembrie.

Veți avea ocazia să descoperiți și să savurați o gamă variată de produse locale, de la legume și fructe proaspete, la brânzeturi delicioase și multe alte delicatese! 

Vă așteptăm cu drag să vizitați piața în noua locație, să susținem împreună producătorii din zona metropolitană

Piața fermierilor - Scările Rákóczi - 20 septembrie

Vă așteptăm și în 2024, în fiecare a treia vineri din lună, sub scările Rákóczi între orele 8.00 și 19.00, cu o mulțime de produse frumoase și delicioase! Produse de carmangerie și lactate, brânzeturi, miere, gemuri, siropuri, sucuri, vinuri, pălincă, legume, fructe, ceaiuri, produse cosmetice, suveniruri, uleiuri, legume, dulciuri, bijuterii și tot ceea ce vă face plăcere.

Seară Retro la Castel - Castelul Bethlen - 21 septembrie

Seară Retro la Castel: Petrecerea Pălăriilor

Pe 21 septembrie, vă invităm la Castelul Bethlen din Bahnea pentru o seară retro de neuitat, plină de eleganță și stil de altădată! Tematica serii: Petrecerea Pălăriilor.

Dansul, zâmbetele și magia clipelor ne vor însoți pe toată durata serii! Vă așteptăm cu drag!

Rezervări: 0749/27.52.83. Detalii suplimentare: anca.pal@castelbethlen.ro

Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești, ediția a II-a - Cetatea Medievală, Târgu Mureș - 21-22 septembrie

Cetatea din Târgu Mureș se transformă, din nou, într-un teren de joacă tradițional. În septembrie organizăm pentru a doua oară Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești!

Tema principală a Sărbătorii Meșteșugurilor Ardelenești din acest an este JOCUL, care se va reflecta atât în locație, cât și în programe, transformând astfel cetatea într-un loc de joacă popular unde cei mici vor putea descoperi și experimenta jocurile populare tradiționale, iar cei mai în vârstă vor avea ocazia să-și amintească de copilăria lor.

Vă așteptăm pe toți în Cetatea din Târgu Mureș în zilele de 21 și 22 septembrie la cel mai mare eveniment meșteșugăresc din Transilvania, a doua ediție a Sărbătorii Meșteșugurilor Ardelenești.

Tango și alte ecouri de lună la Incubator 13

Vineri, 20 septembrie 2024, nu ratați concertul de tango din Incubator 13! Este un prilej unic de a ne întâlni cu artiștii bucureșteni Alexandru Nucă & Maxim Belciug, care vin în spațiul nostru independent din Bastionul Porții Târgu Mureș, cu chitarele și bandoneonul, aducând cu ei tango, milonga, valsuri, romanțe de cartier și ecouri de lună. Muzica unui mod de viață cu parfum de mare, de soare, de visuri senzuale ori sărate, pierdute în vreun port, odată cu apusul...

Concertul începe la ora 20.00, și are loc vineri, 20 septembrie 2024, la Incubator 13, str. Avram Iancu, Bastionul Porții, Cetatea Medievală Târgu Mureș. Suport artiști: adulți - 50 lei, copii - 30 lei. Rezervări: incubator13ro@gmail.com.

MICA SĂPTĂMÂNĂ DE MUZICĂ VECHE

Prima ediție la Sighișoara

În perioada 19-22 septembrie 2024, la Sighișoara se desfășoară festivalul Mica Săptămână de Muzică Veche.

Organizator: Societatea Cultural-Artistică de Tineret CONCRET, București, Grupul de muzica veche TRUVERII, București

Program: 19 septembrie 2024, 18.30 - concert TREI PARALE, București - muzică veche românească; 20 septembrie 2024, 18.30 - Concert Nicolae Szekely, Hunedoara - recital extraordinar de muzică medievală și renascentistă interpretată la lăută; 21 septembrie 2024, 18.00 - concert PEREGRINII, Timișoara - muzică veche europeană; 22 septembrie 2024, 18.00 - concert TRUVERII, București - muzică veche europeană.

Concertele vor fi susținute în Bastionul Măcelarilor (în caz de vreme nefavorabilă se vor susține într-un spațiu interior pe care-l vom anunța înainte de începerea Festivalului)

În perioada respectivă se poate vizita expoziția de instrumente muzicale specifice trubadurilor care se va amenaja în Turnul Măcelarilor.

Iată că acum, în acest an, 2024, în această toamnă, aducem la Sighișoara Festivalul MICA SĂPTĂMÂNĂ DE MUZICĂ VECHE, ca să vă bucurați și să descoperiți sonoritățile timpurilor vechi și uitate.

Vă așteptăm cu mic cu mare la descoperirea frumuseții și a poveștilor muzicii vechi din secolele XIII - XIX, într-un cadru de poveste, Cetatea Medievala a Sighișoarei.

Lasă un comentariu