La Mănăstirea Putna - Parastas în memoria românilor uciși în războiul ruso-ucrainean. Veșnica lor pomenire, din neam în neam!

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe 28 septembrie la ora 10, la Mănăstirea Putna va avea loc un parastas în memoria bărbaților de etnie română uciși în războiul ruso-ucrainean.

Slujba de pomenire va avea loc la solicitarea unor societăți pentru cultura română și a presei românești din Ucraina (Societatea „Golgota" a românilor din Ucraina, Societatea pentru Cultura și Literatura Română „Mihai Eminescu" din regiunea Cernăuți, Centrul Media BucPress și Societatea Culturală „Valea Prutului"), care aduc mulțumiri Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Mănăstirii Putna pentru acest gest de solidaritate cu românii prinși în război.

Comunitatea românească din Ucraina este profund îndurerată de pierderea fiilor săi pe câmpul de luptă, într-un război nemilos și barbar, o parte dintre aceștia nefiind înmormântați creștinește.

O delegație din regiunea Cernăuți, inclusiv membri ai familiilor militarilor uciși pe front, va fi prezentă la parastas și va aduce portretele cu chipurile românilor stinși în război, dar și lista durerii, cu numele celor care nu se mai află printre noi! (sursa și foto: https://bucpress.eu/parastas-la-manastirea-putna-in-memoria-barbatilor-de-etnie-romana-ucisi-in-razboiul-ruso-ucrainean/)

Lasă un comentariu