Disponibil pe site-ul Ministerului Justiției: „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală"

Distribuie pe:

„Acest ghid, publicat și pe site-ul Ministerului, vă arată unde, cum, când și cui să vă adresați, care este legislația și ce drepturi legale sunt.

Vă îndemn să nu rămână nimeni indiferent! Toți trebuie să ajutăm o victimă aflată în dificultate!", scrie ministra Justiției, Alina Gorghiu, pe pagina de socializare a ministerului de resort.

Scopul elaborării acestui ghid a fost acela de a pune la dispoziția celei/celui care a fost victimă a faptelor de violență și de hărțuire sexuală, dar și oricăror alte persoane care au cunoștință despre săvârșirea unor asemenea fapte și doresc să facă o sesizare/plângere toate materialele informative privind modul de acțiune.

Ghidul o va îndruma pe victimă cum să formuleze plângerea către organul judiciar, ce trebuie să cuprindă, dar și că trebuie să depună probe relevante, ghidul menționând și câteva exemple.

Sunt prezentate, de asemenea, drepturile legale ale victimei în procesul penal, precum și măsurile imediate menite să asigure acesteia siguranța fizică sau psihică: ordinul de protecție, dar și faptul că aceasta poate beneficia de compensații financiare.

„Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală" a fost elaborat de Ministerul Justiției și se adresează în principal victimelor diverselor forme de abuz. (Documentul poate fi accesat la https://www.facebook.com/ministeruljustitieiromania/)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu