Ciucă: PNL dorește o coaliție cu partidele de dreapta pentru câștigarea președinției

Distribuie pe:

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, la Consiliul Național al formațiunii, că liberalii doresc să facă o coaliție cu partidele de dreapta, menționând că PNL poate și trebuie să câștige Președinția României.

„Din 1990 încoace, două lucruri au vrut mereu romanii: prosperitate și libertate. Unii au promis prosperitate fără prea multă libertate. Unii au vorbit cu patos despre libertate, dar fără să fie în stare să genereze prosperitate. PNL, prin tradiția lui, a înțeles că nu pot exista una fără cealaltă, că drumul spre prosperitate e libertate și că libertatea adevărată depinde de prosperitate, nu poți să fii prosper dacă nu ești liber și nu poți să fii liber dacă nu ești prosper", a susținut Ciucă.

El a menționat că PNL este „singurul partid politic nemăcinat de populism, de egoism sau de fățărnicie, de minciuni".

„De asemenea, nu suntem pătați de minciuni sau propagandă deșănțată, suntem puternici oricât de jos ne-ar vrea unii sau alții să fim și e momentul să arătăm tuturor această forță a Partidului Național Liberal, viziunea, loialitatea noastră față de țară și față de oameni, dorința noastră de a munci pentru o Românie care se dezvoltă în Europa și în lume", a adăugat Ciucă.

PNL dorește, potrivit acestuia, o coaliție a partidelor de dreapta.

„Cei care ne privesc astăzi cu neîncredere îmi transmit că principalul lor motiv e colaborarea cu PSD. Noi nu ne-am îndoit că vom pierde puncte electorale prin această alianță. Am fi vrut cu aliatul natural de dreapta, dar imaturitatea sa politică a făcut imposibilă această alianță. (...) O spun clar: ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta și opțiunea pe care majoritatea românilor o exprimă la urne, doar că vrem un partener previzibil pe care ne putem baza, matur și responsabil. Guvernarea țării, în actualul context intern și internațional, nu este o joacă de copii. Îi așteptăm să se maturizeze, să înțeleagă lecția pe care românii le-au dat-o la ultimele alegeri și îi asigur că au în Partidul Național Liberal un partener de proiect național pe termen lung", a mai spus Nicolae Ciucă.

El a arătat că Partidul Național Liberal este „cel mai puternic partid al dreptei, partidul care are mii și mii de activiști, membri, resurse, putere și capacitatea de a câștiga această bătălie".

„Partidul Național Liberal poate și trebuie să câștige Președinția României pentru că securitatea, programele noastre de dezvoltare, proiectele noastre de țară și parcursul nostru proeuropean să nu fie deturnate. România are nevoie de un președinte cu fibră și valori liberale, în acest context geopolitic extrem de complicat, are nevoie de un președinte loial oamenilor și intereselor țării, un președinte care pune accent pe dezvoltare, pe investiții, pe educație și sănătate, care vorbește nu doar cu românii aflați în țară, dar și cu cei din diaspora", a adăugat Ciucă.

Consiliul Național al PNL a validat, duminică, candidatura lui Nicolae Ciucă la Președinția României. Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a anunțat ca decizia a fost luată în unanimitate. (Agerpres)

Lasă un comentariu