Hidrocentralele din România, sabotate sistematic de organizațiile de mediu

Distribuie pe:

“Două-trei” organizații de mediu “sabotează sistematic” hidrocentralele, a declarat ministrul energiei la Antena 3 CNN. Sebastian Burduja a spus că, deși s-au cheltuit miliarde de euro, iar unele hidrocentrale sunt realizate în proporție de 98%, acestea nu pot fi finalizate deoarece organizațiile de mediu contestă fiecare etapă, avizul de mediu, autorizația de construire.

“Tot ce vă puteți imagina sub soare, găsesc specii de care nu a auzit nimeni”, a afirmat ministrul.

“În România am investit miliarde de euro în proiecte hidroenergetice, deci în hidrocentrale, care sunt finalizate între 70% și 98% și pe care nu putem să le terminăm. De ce? Păi lipsă de voință și mai e un aspect important, sabotajul sistematic, instrumentat de două-trei organizații neguvernamentale, finanțate nu știu de unde, dar cu avocați foarte buni”, a declarat Burduja la Antena 3 CNN.

“Anul acesta, sper că vom realiza, împreună cu Ministerul Mediului, o premieră, după 34 de ani, să terminăm hidrocentrala de la Răstolița, județul Mureș (...) Nu este o capacitate foarte mare, suntem pe punctul de a avea avizul de mediu. Bineînțeles că suntem contestați la fiecare pas, în continuare, dar ar fi un exemplu că, domnule, se poate, dacă se vrea”, a mai declarat ministrul. (A.R.)

Lasă un comentariu