Aproape 1.200 de dosare active privind traficul de persoane și minori, în primele 6 luni ale acestui an

Distribuie pe:

„În primele șase luni ale anului 2024, avem aproape 1.200 de dosare active privind traficul de persoane și minori. 235 de dosare sunt noi", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Precizările au fost făcute în contextul aducerii în țară din Marea Britanie a unui traficant de minori condamnat la șase ani și șase luni de închisoare.

„Statistica arată că, anual, peste 500 de copii români devin victime ale traficului de persoane", a afirmat Alina Gorghiu.

În context, ea a ținut să le mulțumească partenerilor britanici. „Sunt un mare sprijin în lupta noastră împotriva crimei organizate și sunt țara numărul 1 când vine vorba de predarea fugarilor. 140 de fugari au fost aduși de acolo în primele opt luni ale lui 2024", arată ea.

„Ajutăm cum putem victimele. Ministerul Justiției oferă vouchere victimelor infracțiunilor, inclusiv pentru traficul de persoane", a spus Gorghiu.

Doi fugari au fost aduși în țară în cursul nopții din Marea Britanie și Țările de Jos pentru a-și executa pedepsele.

„Ionel Andreescu a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru trafic de minori. A fost adus din Marea Britanie, unde a fugit după ce justiția din România l-a condamnat pentru că a exploatat persoane vulnerabile. Vasile Arcăleanu, adus din Olanda, a fost condamnat la trei ani și șase luni pentru trafic de droguri de mare risc. Cei doi se adaugă unui contingent de peste 530 de fugari aduși în țară anul acesta", a transmis Alina Gorghiu.

Lasă un comentariu