5 flori care vor înflori toamna

Distribuie pe:

Vara se apropie de final. S-au scurtat zilele, e ceva mai răcoare noaptea, iar în grădină peisajul este în continuă transformare. În luna septembrie va avea loc și echinocțiul de toamnă - 22 septembrie, dar cu toate acestea, luna septembrie este considerată o a patra lună de vară.

Așadar, în luna septembrie întâlnim o listă întreagă de flori care ne înfrumusețează grădinile. Aici vă amintesc crizantemele, tufănelele, daliile, brândușele de toamnă sau anemonele.

Tufănelele și crizantemele fac parte din familia margaretelor, mușețelului și romaniței. Sunt originare din China și Japonia. Diferența dintre tufănele și crizanteme este că primele au flori mai mici și sub formă de buchețele, pe când crizantemele au, în general, o singură floare pe tijă, iar florile sunt foarte mari.

Dalia, originară din Mexic, sau gherghina, cum i se mai spune, este o floare deosebit de frumoasă. Daliile pot fi pitice, cu tulpina de câțiva centimetri, dar pot atinge și înălțimi de 1,5-2 m. Florile lor pot fi simple sau bătute, rotunde sau cu petale ascuțite, colorate în alb, galben, multe nuanțe de roșu sau de mov. Daliile sunt iubite și pentru faptul că înfloresc din iunie până în octombrie, sau chiar mai târziu, până la primul îngheț, înfrumusețând grădinile cu bogăția de culori și forme a florilor.

Brândușa de toamnă este originară din Europa și crește în poienile din zonele deluroase și montane. Ea se găsește în sălbăticie, dar este cultivată și în grădini, ca plantă medicinală. Brândușa face o singură floare, care apare direct din bulb, deoarece, între timp, tulpina aeriană se usucă. Într-un câmp de plante, florile brândușelor se evidențiază printr-o eleganță extraordinară,fiind colorate de la alb până la roz-purpuriu.

Anemonele care înfloresc toamna sunt niște plante robuste și ușor de îngrijit, care nu ar trebui să lipsească din nicio grădină. Anemonele de toamnă sunt desemnate de fapt doar 3 specii din marea lor familie: Anemone japonica, Anemone hupehensis și Anemone tomentosa. De-a lungul timpului s-au dezvoltat din speciile sălbatice numeroase sortimente de flori hibrid, acestea bucurându-se de admirația oricărui iubitor de flori. Dacă dorim să schimbăm locul anemonelor și să replantăm în alt loc, indicat este să așteptăm până la primăvară. Este important să rărim tufa, altfel aceasta nu se va dezvolta sănătos și corespunzător, iar aspectul ei va lăsa de dorit.

(Sursa: https://www.tarancutaurbana.ro/5-flori-care-infloresc-in-luna-septembrie/)

Lasă un comentariu