Filarmonica Târgu Mureș la Viena

Distribuie pe:

Concertul extraordinar al Filarmonicii Târgu Mureș la Viena este posibil și datorită sprijinului pe care comunitatea locală l-a oferit necondiționat.

Înființată în anul 1950 prin strădania unor muzicieni de excepție, precum Zeno Vancea și Kozma Géza, instituția își dedică întreaga activitate susținerii de concerte simfonice, vocal-simfonice, corale, camerale și educative, în vederea educării gustului pentru frumos.

Spațiul mureșean, multietnic, multicultural și multireligios a fost întotdeauna atractiv pentru personalități de valoare din toate domeniile vieții spirituale, inclusiv artiști de renume care și-au dedicat o mare parte a timpului delectării prin arta lor a iubitorilor de frumos de aici. Nu e de mirare că muzicieni de talie mondială precum Pablo Casals, George Enescu, Bartók Béla, Jan Kubelik, Dohnányi Ernõ, Carlo Zecchi erau doritori să revină mereu la Târgu Mureș.

Pe 8 noiembrie 2024, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Târgu Mureș va concerta la Musikverein Viena, Sala de Aur. Programul cuprinde lucrări ale compozitorilor George Enescu, Bartok Bela și Astor Piazzolla. Dirijor: Pablo Boggiano, Argentina.

Bilete disponibile aici: https://www.musikverein.at/konzert/?id=000597c8

Carmen Mihăescu

Lasă un comentariu