O școală e neautorizată sanitar și 16 fără autorizație de securitate la incendiu, din totalul de 610

Distribuie pe:

Din totalul de 610 unități de învățământ aflate în sistemul preuniversitar în județul Mureș, la începutul anului școlar 2024-2025 doar una nu deține autorizație sanitară de funcționare, iar 16 se află fie în procedura de autorizare, fie sunt în proces de reabilitare pentru a obține autorizația de securitate la incendiu.

„Din punctul de vedere al sănătății publice, mai avem o școală, la Vărgata, dar sper ca până la sfârșitul anului curent, 2024, să rezolvăm și această problemă și în sfârșit să putem atinge o bornă, și anume ca toate unitățile de învățământ să aibă autorizația de funcționare în ceea ce privește condițiile de sănătate publică. Știu că avem și 16 unități de învățământ care nu au autorizație pentru securitate la incendiu și acolo am cerut Inspectoratului Școlar să depună toate diligențele, împreună cu autoritățile locale, cât mai repede să execute aceste remedieri pentru a obține autorizația pentru securitate la incendiu. Există probleme punctuale, probleme operative la care cei de la instituțiile deconcentrate colaborează pe orizontal, dar în egală măsură Instituția Prefectului stă la dispoziția tuturor în mod operativ", a declarat miercuri prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, la finalul unei întâlniri avute cu primarii și cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate, pe marginea începerii noului an școlar.

Inspectorul școlar general adjunct al județului Mureș, Fănică Niță, a arătat într-un document prezentat Colegiului Prefectural Mureș că rețeaua școlară din județ cuprinde 610 unități de învățământ în sistemul preuniversitar în anul școlar 2024-2025 (195 de instituții de învățământ cu personalitate juridică - dintre care 172 de stat și 23 private - având arondate 415 structuri școlare).

În planul de școlarizare pentru anul școlar 2004-2025 sunt propuse 4.383 formațiuni de studiu, cu un efectiv de 86.869 de antepreșcolari, preșcolari și elevi.

Potrivit reprezentantului ISJ Mureș, Școala Gimnazială Vărgata, pentru Structura Vadu, este în curs de obținere a autorizației sanitare, iar Școala Gimnazială „Petre N. Popescu" din Vânători este în procedură de obținerea a acestei autorizații pentru Căminul Cultural Șoard, unde a fost relocată școala primară din Șoard, aflată în reabilitare. (Agerpres)

Lasă un comentariu