Parlamentul a votat neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. USR atrage atenția că legea este neconstituțională

Distribuie pe:

Plenul Camerei Deputaților a votat, marți, proiectul de lege care prevede neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, cu 277 de voturi “pentru” și 3 abțineri.

Camera Deputaților este for decizional, astfel că proiectul merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege adoptat de deputați prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat după vot că este “finalul unui drum lung și destul de anevoios, care înseamnă finalizarea reformei sistemului public de pensii”.

“Oricât se încearcă acapararea politică a procesului de reforma a pensiilor, meritul PNL este incontestabil. Reforma sistemului de pensii nu poate fi ruptă de PNL. Dimpotrivă! PNL a inițiat și a susținut fiecare etapă în parte”, a precizat Turcan.

Ea a arătat că primul pas s-a făcut în anul 2021, atunci când era ministru al Muncii.

“Recalcularea pensiilor din anul 2024 nu ar fi fost posibilă fără deciziile luate în urmă cu 3 ani! Recalcularea pensiilor cu pixul și hârtia ne-ar fi dus cu reforma peste câțiva ani! Tot în anul 2021, am inclus această reformă în PNRR, pentru a mă asigura că, oricum s-ar numi ministrul muncii, reforma pensiilor să fie un proces ireversibil, precum și o obligație fermă pentru Guvernul în funcție”, a spus Turcan. (News.ro)

Lasă un comentariu